'Travel makes one modest. You see what a tiny place you occupy in this world.'

Marieke

Quaak

woonplaats Woerden
bij avanta sinds 2023
Wat denk jij ervan om midden in de natuur op de mooiste plekjes te slapen? Genieten van het geluid van een kabbelend beekje, een knisperend haardvuur of het geluid van een herder met zijn kudde in de verte? Al deze elementen zouden in potentie terug kunnen komen tijdens een reis met Avanta en dat maakt reizen met Avanta fantastisch voor mij. Het onverwachte, avontuur, het leven dicht bij de natuur, het groepsgevoel, de ontmoeting met nieuwe mensen en culturen, het echt ‘loskomen’ van het leven in Nederland en nog zo veel meer! Reizen leert mij altijd veel over mijzelf en de mensen om mij heen: iets met “and then I realized adventures are the best way to learn”. In 2019 ben ik voor het eerst met Avanta mee geweest. In de achterliggende jaren heb ik vooral in Europa gereisd, waar talloze prachtige plekjes te ontdekken zijn. Ik geniet met volle teugen als we als groep in contact komen met lokale bevolking; een inkijkje krijgen in het leven van mensen die soms zo heel anders leven dan wij. Daarbij vind ik het mooi om tijdens een reis ook te genieten van ruige, ongerepte natuur. Aan het einde van de dag een mooi plekje vinden om de tent op te zetten, een kampvuur te maken en de fijnste avonden kunnen beginnen!
Ik vind het heel waardevol om met medechristenen te reizen. Hoe mooi is het om met elkaar te genieten van Gods grootheid in de schepping? Reizen doet je inzien dat wij als mensen zo klein zijn op Gods aarde en dat wij het voorrecht krijgen om van die wonderlijke rijkdom in de natuur te genieten. Tijdens een Avanta-reis vind ik het altijd erg verrijkend om een lokale kerkdienst te bezoeken, waarbij je andere christenen mag ontmoeten die in dezelfde God en Vader geloven.
Favoriete reisherinnering:
In Montenegro zochten we lange tijd naar een slaapplekje. Na heel wat tijd door de bergen gereden te hebben, kwamen we bij een oud kerkje bovenop een berg aan. Daar leefde een priester zijn laatste levensjaren eenzaam op de berg. Wij kregen een slaapplaats aangeboden voor de nacht en genoten van het prachtigste uitzicht over de baai van Kotor.
Beroep: advocaat
Hobby’s: wielrennen, hardlopen, (berg-)wandelen
Wishlist: IJsland, Kirgizië, Australië, NIeuw-Zeeland, Armenië, Georgië, Saoedi-Arabië, Alaska, Madagaskar, Iran en zo nog veel meer mooie landen!
Favoriete bestemming: Egypte