'All good things are wild and free'

Mariëlle

de Kloet

woonplaats Maartensdijk
bij avanta sinds 2021
Iemand omschreef mij ooit als een: “Avonturier en geboren leider boordevol ideeën, daadkracht en zelfspot. Altijd in voor een lolletje maar berg je als ze niet genoeg slaap heeft gehad…” Daarmee weet jij al iets meer over mij en snap je mijn keuze voor Avanta wellicht al een beetje. Ik houd van het reizen zonder een vastomlijnd programma, van te voren niet wetend waar je slapen zult, je volledig mee laten voeren op het ritme van de bestemming en vooral heel veel buiten zijn. Lange dagen die gevuld zijn met de gezelligheid van de groep, spontane ontmoetingen met locals en dat alles altijd op de mooiste plekjes van onze aardbol. ’s Avonds rond het kampvuur vertellen we elkaar sterke verhalen of dagen we elkaar uit voor een spelletje.
Met Avanta beleef je in een paar weken tijd meer avonturen dan een ander in een jaar. Als kind emigreerde ons gezin naar Duitsland, op mijn 17de kwam ik terug naar Nederland en een paar dagen na mijn 21ste verjaardag vertrok ik voor een jaar naar Nieuw-Zeeland. Mijn liefde voor het reizen en ontdekken van andere culturen zat er dus al jong in. Op reis probeer ik altijd een goede balans te vinden tussen cultuur en natuur, stad en platteland, eigen planning en spontaniteit. Ik kijk er naar uit om onderdeel te mogen zijn van jouw volgende Avantuur!
De meerwaarde om te reizen met een christelijke organisatie zit er voor mij in dat iedereen dezelfde levensovertuiging heeft. Op welke manier dan ook. Vanwege diezelfde basis voel je je al snel vertrouwd en veilig in de groep. Vanuit deze onderlinge verbondenheid is er altijd ruimte voor goede gesprekken, gebed en het bezoeken van (lokale) kerkdiensten.
Favoriete reisherinnering:
Los van alle indrukwekkende reisherinneringen (walvissen spotten in Nieuw-Zeeland) bestaan mijn lievelingsreisherinneringen eigenlijk vooral uit klein geluk. Spontaan uitgenodigd worden door locals, kampvuuravonden met fijne gesprekken, het intense geluk van hete thee na een ijskoude nacht, een mooie zonsondergang en de sing-alongs tijdens het autorijden.
Beroep: communicatieadviseur
Hobby’s: kickboksen, koeien melken, lezen, hiken, schrijven en zo veel mogelijk reizen natuurlijk 😉
Aantal bezochte landen: ca. 21
Wishlist (van landen die je nog hoopt te bezoeken) en/of favoriete bestemming: mijn favoriete bestemming is tot nu toe Nieuw-Zeeland, maar ik ben ook erg benieuwd naar: Cuba, Canada, Zuid-Afrika, IJsland, Rusland en Saudi-Arabië.
Mijn Instagram: @globekloeter