"Reizen is hét medicijn tegen bekrompenheid, intolerantie en bevooroordeeldheid. - Mark Twain"

Marion

van Vugt

woonplaats Wageningen
bij avanta sinds 2015

Na de enthousiaste verhalen van mijn broers had ik besloten: als ik oud genoeg ben, ga ik ook met Avanta mee op reis. Die belofte aan mezelf heb ik gehouden en daar ben ik nog altijd blij mee. De reizen met Avanta en in andere settings hebben me veel geleerd. Tijdens het reizen maak ik graag kennis met de lokale levensstijl. Iets wat ik vooral ook geleerd heb door korte periodes in het buitenland te wonen.

Ik vind het heerlijk dat tijdens de reis niet alles vastligt, zodat we kunnen genieten van het onbekende. Je leert nieuwe mensen kennen door met een (onbekende) groep op reis te gaan en ter plekke mensen te ontmoeten. Verder houd ik er enorm van om veel natuur en dieren op te zoeken tijdens mijn reis, want ik ben toch niet voor niks bioloog. Het is dan wel niet mijn expertise, maar ik kan toch helemaal enthousiast worden van de zaagmier of zeepokken en vermoei mijn groepsgenoten dan ook graag met biologielessen over deze dieren.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:

Een van de gaafste dingen tijdens de reizen vind ik het bezoeken van lokale kerken. Hierdoor heb ik meerdere keren in een kerk geslapen en hebben we een keer een BBQ gehouden met een groepje gemeenteleden. De verbondenheid die je met elkaar voelt, ondanks alle mogelijke verschillen, vind ik enorm bemoedigend. Ook in de groep zelf merk je dit.

Favoriete reisherinnering:

Iedere reis heb ik meerdere favoriete herinneringen, maar de boventoon wordt gevoerd door de ontmoetingen met de lokale bevolking. Zoals die keer dat we uitgenodigd werden voor de verjaardag van een Cubaan en bij hen in de tuin sliepen.

Beroep: bioloog
Hobby’s: tennissen, koken en bakken
Aantal bezochte landen: 36
Wishlist: Cuba, Madagaskar, Costa Rica en Ecuador