'Hoe meer back to the basics het wordt, hoe meer ik ervan kan genieten.'

Martin

Druijff

woonplaats Nijkerk
bij avanta sinds 2023
Via vrienden en familie had ik gehoord hoe een Avanta reis kan zijn. Dit idee trok mij totaal niet. Totdat ik op zoek was naar een vakantie buiten de schoolvakanties. Bij verschillende organisaties geïnformeerd of ze luxe vakanties hadden in de periode dat ik op vakantie wilde, maar dit was niet het geval. Avanta had echter keuze uit meerdere reizen in die periode. Na lang twijfelen besloten om toch maar een Avantareis te gaan ervaren. Tijdens deze eerste reis heb ik een andere kant van mijzelf ontdekt. Hier werd ik zo enthousiast van, dat ik al snel een volgende reis heb geboekt. Voordat ik het wist was ik meerdere keren in het jaar op reis geweest. Daarbij geldt: hoe meer back to the basics het wordt, hoe meer ik er van kan genieten. Naast het back to the basics vind ik het erg mooi dat je als groep zelf kan bepalen wat je tijdens de reizen gaat doen. Zelf houd ik ervan om actief bezig te zijn, zoals een uitdagende wandeltocht.

De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:

De meerwaarde van een christelijke reisorganisatie is voor mij tweezijdig. Allereerst vind ik het mooi om tijdens het kampvuur met elkaar over geloofszaken te spreken. Daarnaast creëert het ook een stukje veiligheid dat de christelijke normen en waarden gevolgd worden tijdens de reizen. Je mag er zijn zoals God een ieder van ons geschapen heeft.

Favoriete reisherinnering:

Tijdens mijn reizen heb ik verschillende hoogtepunten beleeft. Waaronder in Kirgizië. In de periode dat we als groep daar waren was het kouder dan normaal, waardoor de reis anders verliep dan gedacht. In plaats van een autorit naar het Son-Kol meer, werd dit een wandeling van ruim 20 km en meer dan 1000 hoogtemeters. Na zo’n lange tocht was het heerlijk om even af te koelen in het meer terwijl de sneeuw de oevers bedekte. Een ander hoogtepunt was in Kaapverdië. Halverwege een lange wandeling in het nationale park waren we als groep verdwaald. Nadat we bij de lokale bevolking met handen en voeten hadden gevraagd naar de juiste weg, werden we over geitenpaadjes gestuurd om bij onze eindbestemming te komen.

Beroep: verpleegkundige in de wijkverpleging

Hobby’s: actief bezig zijn, zoals sporten of wandelen; gezelschapsspelletjes spelen en legpuzzels maken
Aantal bezochte landen: veel te weinig 🙂 ongeveer 14 landen, exclusief vliegvelden
Wishlist: Centraal-Azie, Brazilië, Spitsbergen
Instagram: martindruijff