'Reizen is meer dan van trekpleister naar trekpleister gaan.'

Mattheo

Goedbloed

woonplaats Middelburg/Wageningen
bij avanta sinds 2023

Ik ben opgegroeid in een familie waar het voorrecht van reizen en avonturen beleven behoorlijk genormaliseerd wordt. Maarja wat wil je als zoon van een avantakoppel, met een oom die elk land van de wereld bezocht heeft en een familie waarbij reizen de grootste gedeelde passie is. Voor mij is reizen (met Avanta) nooit een keuze, maar meer onderdeel van mijn opvoeding (en dat is zeker niet vervelend haha). Het mooie aan reizen met Avanta is, dat je naast de prachtige plekken van de wereld ervaren, ook je luxe leven in Nederland leert te waarderen. Het wildkamperen gaat namelijk samen met wassen in beekjes, koken op vuur en kuiltjes graven om te ***. Ook de gastvrijheid van de locals die je kan ontmoeten op je reis, kunnen je aan het denken zetten. Reizen is meer dan van trekpleister naar trekpleister gaan. Als je met Avanta reist kom je meestal niet thuis met verhalen over hoe hoog de Eiffeltoren is, maar dat jullie het een goed idee vonden om de rotonde rond de Arc de Triomphe over te steken, te slapen bij een maffiabaas of te zwemmen in de Kolsai Lake (in Kazachtstan) terwijl het sneeuwt.

De meerwaarde van reizen met een Christelijke reisorganisatie is dat je bepaalde normen en waardes kan delen en daardoor je, je sneller thuis voelt in een groep. Daarnaast heb je de kans om je geloof uit te stralen, op heel veel verschillende plekken in deze wereld.

Favoriete reisherinnering:

Ik heb vooral een favoriete manier van reizen, namelijk wildkamperen. Er is voor mij niets lekkerder dan de vrijheid die je ervaart als je aan het wildkamperen bent. Niet weten waar je de volgende nacht slaapt, de sport om steeds mooiere plekjes te vinden en de avonden rond het kampvuur, zijn momenten die ik koester.

Beroep: student Environmental Sciences

Hobby’s: gezelligheid opzoeken – voetbal, volleybal, skiĆ«n, golfsurfen en nog veel meer sporten
Aantal bezochte landen: 28 (uiteraard te vinden op landenverzamelaars))
Wishlist: teveel om op te noemen
Favoriete bestemming: IJsland
Insta: @mattheogoedbloed