"collect moments, not things"

Peter

den Ouden

woonplaats Kinderdijk
bij avanta sinds 2021
Actief, avontuurlijk, back to the basics en buiten de gebaande paden. Dat is wat ik mooi vind, en waardeer aan het reizen met Avanta. Actief tot rust komen. Reizen geeft de mogelijkheid om je perspectief en wereldbeeld te verruimen. Door te zien hoe anderen desondanks hun leefomgeving omgaan met en genieten van het leven, kun je tot verrassende nieuwe inzichten komen. Ik ben ervan overtuigd dat het tijdelijk achterlaten van onze comfortabele omgeving leidt tot meer tevredenheid.
Daarom vind ik wildkamperen een leuke manier van vakantie vieren. Bij wildkamperen is het altijd weer de uitdaging om te zoeken naar de mooiste overnachtingsplekjes in de natuur. Ook het genieten van een knetterend kampvuur na een actieve dag is een mooie ervaring. Tijdens het kamperen is het fijn om het gevoel van tijd los te laten, en te leven in het ritme van de dag en de biologische klok. Buitenleven en wandelen in de natuur zijn twee dingen die me erg trekken. Ook de vrijheid door de manier van reizen met bijvoorbeeld busjes is fijn. Hierbij ben je niet aan een locatie gebonden, maar is er de ruimte en vrijheid om te kijken wat en waar de dag je brengt.
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie vind ik de verrijkende en open gesprekken die soms spontaan ontstaan. Ook het delen van de verwondering die bovenkomt bij het zien en beleven van de schepping is bijzonder. Wetend dat deze schepping gecreëerd is door de Schepper, maakt dat de verwondering in een diepere dimensie kan worden beleefd.
Favoriete reisherinnering: Na zonsondergang en sluitingstijd door het Etosha park(Namibië) dwalen en hierbij op een kudde boze olifanten stuiten.
Beroep: Werktuigbouwer
Hobby’s: Rotsklimmen, hardlopen, wildkamperen & reizen.
Aantal bezochte landen: ca. 25
Wishlist: Chili, Cuba, Indonesië & Nieuw-Zeeland