"Iedere reis begint met de eerste stap."

Peter

Schuurman

woonplaats Nijkerk
bij avanta sinds 2021
Hoe kan je de sleur van een (40 uur durende) werkweek of je studie beter doorbreken dan door een mooie reis te maken? We willen allemaal wel eens het eerste en beste vliegtuig pakken om onder die vergadering uit te komen of niet naar dat college toe te hoeven. Doe dat dan vooral, pak dat vliegtuig, boek die groepsreis, leef het leven! Ik heb sinds 2017 mooie reizen met Avanta mogen maken als deelnemer.
Het mooie van Avanta is dat je terug gaat naar de basis. Samen een reis maken om nooit meer te vergeten. Samen op avontuur, samen op ontdekkingsreis door landen of gebieden waar andere toeristen niet snel komen. Samen contact maken met de lokale bevolking en op die manier een andere cultuur leren kennen. Samen!
Een mooi aspect van Avanta is dat het een christelijke reisorganisatie is. Waarom is dat mooi? Omdat je dat met zijn allen al gemeen hebt. Het maakt niet uit hoe oud je bent, uit welke regio van Nederland je komt, uit welk kerkgenootschap je komt, hoe lang je al naar de kerk gaat. Je bent christen en dat neem je mee op reis en daar herken je elkaar in, dat verbindt. Het mooie is dat er altijd wel inspirerende gesprekken en mooie gebeden uit voortkomen. Ook is het mooi om tijdens de reis op de zondagen samen naar de (lokale) kerk te gaan en daar met lokale christenen internationaal God te aanbidden. Dan kun je pas echt zien hoe groot de Kerk eigenlijk is.
Favoriete reisherinnering:
Ik heb meerdere mooie reiservaringen. Hiken naar de top van de Preikestolen (Noorwegen) en daar op het plateau overnachten. Bij iemand uit een kerk op Tasmanië in de achtertuin wildkamperen en ’s ochtends worden gewekt door walibi’s die om te tent heen staan te grazen (springen). Met de hele groep uitgenodigd worden door een boer in Kirgizië die ons de ene na de andere Kirgizische “lekkernij” aanbiedt…
Beroep: laborant (farmaceutische industrie)
Hobby’s: hardlopen, lezen, (bord)spelletjes doen, zeilen, escape rooms spelen
Aantal bezochte landen: 30+ (op landenverzamelaars.nl)
Wishlist: Canada, Alaska, Mexico, IJsland, Ierland, Marokko, Israël, Zuid Afrika, China
Instagram: @pcschuurman