'Je bent er pas geweest als je er hebt gezwommen.'

Peter

van der Maas

woonplaats 's-Gravenpolder
bij avanta sinds 2024
Of het nu gaat om ruige rotsen, gortdroge landschappen of groene eilanden met ongerepte stranden, overal is de natuur rustgevend. Ik houd van een stevige wandeltocht op zoek naar dieren, afgewisseld met een duik in de lokale wateren. Zonder dat kun je toch eigenlijk niet zeggen dat je er bent geweest! Heerlijk om daarna met elkaar het eten klaar te maken en om een gezellige avond te hebben rond een behaaglijk vuurtje.
Als ik op reis ga, vind ik het leuk om me te verdiepen in hoe landschap, klimaat en bevolking zich tot elkaar verhouden. Een echte eye-opener was voor mij een langer verblijf in Ethiopië. Niet alleen een ander land, maar voor m’n gevoel ook een ander tijdperk als je ziet dat ossen het graan dorsen en mensen het nog met de hand wannen. Om een land echt goed te beleven moet je er eigenlijk minimaal een aantal maanden zijn. Vaak is dat niet haalbaar, maar gelukkig is er een prachtig alternatief: op reis gaan met Avanta! Hoewel je er maar even bent, ben je toch midden in de natuur en heb je contact met de locals. Daarnaast onderneem je als groep nog allerlei leuke dingen en heb je altijd wel iemand om mee te praten.
Voor mij begint een reis zodra ik heb besloten dat ik er heen ga. Het is uitdagend en leerzaam om een prachtige route uit te stippelen, en door lokaal dingen te regelen kom je veel in contact met mensen. Een reis is wat mij betreft geslaagd als je geïnspireerd en ontspannen weer thuiskomt.
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Een van de mooie dingen vind ik dat er op zondag een dag van rust is, waarbij het vaak mogelijk is om een kerkdienst bij te wonen in een heel andere cultuur.
Beroep: ik werk aan budgetten, data-analyse en projecten voor een bedrijf dat robots maakt.
Hobby’s: als afwisseling op mijn kantoorbaan ben ik graag buiten. Zo werk ik in mijn vrije tijd ook nog op een boerderij met koeien en kun je mij bewegend aantreffen op de Zeeuwse dijken. Verder vind ik het leuk om het (internationale) nieuws bij te houden.
Aantal bezochte landen: ca. 25
Wishlist: de Balkan, Yellowstone, de Danakildepressie in Ethiopië, Suriname en de Molukken
Favoriete bestemming: Tanzania was een echte topreis door de afwisseling van landschappen en de vele diersoorten die je te zien krijgt. Ook de oversteek met de boot naar Mafia eiland is een hele beleving.