Petra

Winkel

woonplaats Utrecht
bij avanta sinds 2019
Na je vakantie voldaan en met heel veel indrukken en herinneringen thuis komen; dat is reizen met Avanta. De gezelligheid van een groep, de gesprekken onderling, de mooiste uitzichten als je ’s ochtends wakker wordt en de leukste ontmoetingen met de lokale bevolking; dat maakt een reis geslaagd! Van tevoren niet weten waar je die avond slaapt en een zoektocht beginnen naar eten en brandstof voor die dag, het zijn allemaal dingen die tijdens een reis voorbij kunnen komen en wat het tegelijkertijd ook zo avontuurlijk maakt.
Onderweg rijd je de meest bijzondere routes en zie je een landschap dat je niet in een folder zult aantreffen. En dan ’s avonds nog een kampvuur, waarbij de laatste energie van die dag zich uit in het fanatiek spelletjes doen of het vertellen van sterke verhalen. Je maakt het allemaal mee! Naast bovenstaande opsomming ben ik trouwens groot voorstander van dagelijkse ochtendgymnastiek in welke vorm dan ook. Tijdens een laatste reis naar Cuba bleek een mini-bootcamp iedere ochtend een groot succes! 😉 En wees gerust, tijdens het reizen is er meer dan genoeg tijd om daarna weer bij te komen in de auto…
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Het is tof om samen met andere christenen tijd door te brengen en God hierin te betrekken. Zowel de gesprekken onderling als het bezoeken van een lokale kerk en het samen bidden & lezen zorgen voor een enorme toegevoegde waarde aan de reis! Door te reizen leer je te relativeren en –vooral- opnieuw dankbaar te zijn voor al het goede dat we in ons eigen land om ons heen hebben.
Favoriete reisherinnering: Overnachten in een voormalig zwembad, kamperen terwijl er beren om je tent heen snuffelen, als vips onthaald worden door een lokale boerenfamilie en vooral veel gezellige kampvuur-avonden.
Beroep: Werkzaam bij de overheid
Hobby’s: sporten, tuinieren, de beste koffie-tentjes uitzoeken en vooral tijd doorbrengen met vrienden en familie.
Aantal bezochte landen: 20
Wishlist: Canada, Zuid-Afrika