'Het maakt niet zo veel uit hoeveel comfort je hebt, als je maar goed volk om je heen hebt en mooie dingen meemaakt.'

Reinder

van der Spek

woonplaats Moerkapelle
bij avanta sinds 2019
Wat maakt reizen mooi? De afwisselende landschappen? De zoektocht naar de mooiste plekjes? De verschillende culturen? Is het de drang naar avontuur? Het thuiskomen na een mooie reis? Het willen meemaken van mooie momenten? Het realiseren dat je ten diepste niet eens zoveel verschilt van de mensen die je tegenkomt? Ik denk dat het voor mij wel een beetje in die hoek zit.
Reizen á la Avanta begon voor mij ergens begin 2014, toen ik voor een verplichte buitenlandstage naar het buitenland moest. Ik had daar niet persé zin in, maar ja, wat moet dat moet. Ik zou stage gaan lopen op een researchstation in de Negev in Israël. Dus een contract getekend, huis en auto gehuurd. Alles in kannen en kruiken, totdat m’n visumaanvraag afgewezen werd. Ik kwam uiteindelijk op een Duitse kwekerij in hartje Portugal terecht, in een lekke houten blokhut, middenin de winter. Ik denk dat het daar ergens was dat ik me realiseerde dat het eigenlijk helemaal niet zo veel uitmaakt hoeveel comfort je hebt, als je maar goed volk om je heen hebt en mooie dingen meemaakt. Toen ik na een maand of 4 weer thuis kwam zat het reisvirus er goed in. De jaren die volgenden stonden dan ook vooral in het teken van werken en reizen. Inmiddels staan er een kleine 4 jaar buitenlandervaring en een flinke lijst met bezochte landen op de teller. Mijn werk als farmmanager helpt daar ook bij: ik werk in Nieuw Zeeland.
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Nieuwe landen ontdekken is mooi, en (langere) tijd doorbrengen in een vreemd land helpt je om de plaatselijke cultuur steeds beter te begrijpen. Samen reizen geeft juist dat beetje extra aan een reis die alleen of met locals al mooi zou zijn. De meerwaarde van reizen met/voor een christelijke reisorganisatie is dat je elkaar scherp kunt houden op de principes van thuis en dat je weet dat je op hoofdlijnen hetzelfde in het leven staat.
Favoriete reisbestemming: Nepal. Ik heb in mijn vorige functie veel met Nepalezen gewerkt, hun land moet impressive zijn.
Beroep: farmmanager
Hobby’s: reizen, outdoor of wat je daar verder nog aan termen aan wilt hangen
Aantal bezochte landen: 20+