“Reizen maakt je eerst sprakeloos en verandert je daarna in een verhalenverteller.”

Rian

Dommisse

woonplaats Rotterdam
bij avanta sinds 2022
Net als veel andere avonturiers besloot ik dat het weleens tijd werd voor een reis naar het wat onbekendere buitenland. De bekendste Europese landen had ik in de tussentijd al bezocht en zo kwam ik bij Avanta uit. Enkele maanden later vloog ik dan ook naar Servië om daar mijn eerste Avantareis te beleven. Vooral de vrijheid, het ‘leven’ in de natuur en de onwetendheid dat je ’s ochtends niet weet waar je ’s avonds belandt en slaapt, maakt elke dag tot een avontuur. De gesprekken rond het kampvuur, een tussenstop maken in een stadje om vervolgens van het lokale eten te genieten of kennismaken met andere culturen. Het zorgt er allemaal voor dat je ’s avonds voldaan je slaapmatje uitrolt, bijvoorbeeld aan de rand van een meer tussen de bergen of in de zandduinen van de Israëlische woestijn.
De meerwaarde van het reizen met een christelijke reisorganisatie:
Het is mooi om te zien hoeveel verbondenheid het geloof brengt tijdens een reis, maar ook de gesprekken die het oplevert. Het zien van de veelzijdige natuur en verschillende culturen zorgt voor verwondering.
Favoriete reisherinnering:
Het overnachten op het platte dak van een hostel in Jeruzalem, waar je ’s ochtends vroeg wakker werd door de koude wind en het geluid van de minaretten. Om vervolgens te ontbijten met uitzicht op de klaagmuur en het oude stadscentrum.
Beroep: paraveterinair dierenartsassistente
Hobby’s: wanneer ik niet aan het reizen ben kun je me vinden in een gezellig restaurant met vriendinnen, aan de Zeeuwse stranden met mijn familie of in de keuken, waar ik een nieuw recept aan het uitproberen ben.
Aantal bezochte landen: 24
Wishlist: Costa Rica, Indonesië, Egypte en Zuid-Amerika