"Reizen is als een niet te stillen honger. Je weet dat er meer is en daar ben je dan ook naar op zoek."

Ronald

van der Giesen

woonplaats Middelburg
bij avanta sinds 2014

In 2012 stond ik bepakt en bezakt op het station Ede-Wageningen; klaar voor mijn eerste Avanta-reis. Na 10 dagen vol avontuur, wildkamperen, kampvuren en reizen met een toffe groep kwam ik terug en besloot ik: ik ga meer reizen. Dit heeft erin geresulteerd dat ik vanaf 2012 min of meer non-stop heb gereisd.

In 2014 heb ik mijn eerste reis mogen leiden. De afgelopen jaren bracht het reizen mij in diverse uithoeken van de wereld en heb ik veel avonturen mogen beleven, zoals:

– met 100 man in een touringcar door Afrika
– uren snorkelen bij Lost Island in IndonesiĆ«
– overnachten in je schijn-veilige tent met leeuwengebrul op de achtergrond
– begrafenis/dorpsfeest/bbq bijwonen in Sulawesi
– het Noorderlicht aanschouwen aan de Yukon River
– slapen in een basisschool in Alaska
– de afwas doen in een badkuip in Texas
– achtervolgd worden door een groep taxi-chauffeurs in Zambia
– paardrijden op de steppes van MongoliĆ«

En dit alles met een groep enthousiaste avonturiers!

De meerwaarde van het reizen met een christelijke organisatie:
Tijdens het reizen ontmoet je vaak andere christenen. De ene keer zit je in een Afrikaanse kerk waar de mannen en vrouwen gescheiden moeten zitten. Een andere keer vier je een Canadese kerkdienst mee in een klein kerkje met vier gemeenteleden en de volgende keer sta je te swingen tussen de Zambianen tijdens een 4-uur durende kerkdienst. Het mooie aan al deze ervaringen is dat kerkmuren wegvallen. Samen deel je de basis van het geloof in God.

Favoriete reisherinnering:
In 2016 heb ik een reis van 3 maanden mogen leiden naar Afrika. In Zambia heb ik toch wel de meeste avonturen beleefd. Zo deden we drie dagen over een stuk van 70 kilometer, waarbij we als groep als een soort genie-leger fungeerden. We bouwden letterlijk bruggen, repareerden de weg en liepen soms tot buikhoogte door het water, waarbij de locals met kapmessen voor ons uitliepen om de weg vrij te maken. Tijdens deze jungle-tocht mochten we overnachten bij de Royal Higness of Zambia en aan het einde van de tocht kregen we een groep boze taxi-chauffeurs achter ons aan omdat ze meer geld wilden dan was afgesproken…

Beroep: overheid
Hobby’s: buitenleven, klussen
Aantal bezochte landen: 56
Wishlist: De volledige treinreis van Moskou naar Vladivostok, overvaren naar Kamchatka en dan door naar Alaska. Wie weet volgt deze reis nog eens in het reisaanbod!