'How great Thou art!'

Willeke

Francke

woonplaats Zoutelande
bij avanta sinds 2019

Hallo, Willie hier. Opgegroeid op een boerderij aan de Zeeuwse kust. Buiten zijn zit me dus van jongs af in het bloed. Reizen daarentegen niet perse. Kamperen deden wij vaak, maar niet verder dan helemaal vanachter op ons eigen land. Wat prachtig was! In 2018 besloot ik dat dat vanaf toen wel eens anders kon, dus werd de eerste Avantareis geboekt. Het kamperen was hetzelfde, maar het niet weten waar je ‘s avonds je matje weer uit gaat rollen, en de afwisseling van een stad met zijn cultuur en het platteland met de natuur zorgde voor een heel andere dimensie. Zo zag je nog eens wat 😄.

Reizen draait wat mij betreft om ontspanning door inspanning en leren met respect. Ontspanning door inspanning vanwege het 24/7 buiten zijn. Het ontdekken van de natuur door een urenlange wandeling en het daarna totaal uitgeput maar voldaan op het reizigerskrukje rondom het kampvuur neerploffen geeft mij het gevoel van ultieme ontspanning. 

En leren met respect omdat, wanneer we met respect omgaan met andere mensen met hun eigen cultuur en gewoontes en de natuur, we daar veel uit kunnen leren. Anders is inmiddels niet raar maar wanneer we daarvoor openstaan vallen er altijd lessen uit te trekken.

Een meerwaarde van met Avanta reizen is voor mij het christelijk karakter van de organisatie. Ik vind het fantastisch om te zien hoe gemakkelijk kerkmuren op reis wegvallen. En hoe we dan samen na een intensieve dag om een kampvuur God mogen danken en grootmaken voor de pracht waarmee Hij de schepping heeft gemaakt. 

Favoriete reisherinnering: het bijwonen van een bull-jumping ceremonie diep in de Omovallei (Ethiopië). 

Beroep: verpleegkundige in het buitenland

Hobby’s: Ik zou mezelf wel als sportief durven omschrijven. Of het dan zwemmen, surfen, mountainbiken, hiken of snowboarden wordt; ik ben enthousiast! En voor zover je een auto/huis onder hobby’s kan scharen wil ik ook graag mijn oude Volkswagenbus hier noemen. 

Wishlist: Meer van het Midden-Oosten!