'Don't call it a dream, call it a plan and just go for it!'

Willeke

Francke

woonplaats Zoutelande
bij avanta sinds 2019
Hi guys! Mijn naam is Willeke, a.k.a. Willie. It’s my pleasure to meet you here!
In de nazomer van 2018 ben ik op vrij spontane wijze betrokken geraakt bij Avanta. Na een zoveelste “chill vakantie” met mijn lieftallige vriendengroep besloot ik dat dit niet was wat ik in een vakantie zoek. Enkele weken voor vertrek boekte ik mijn eerste Avantareis onder het motto van ‘niet geschoten is altijd mis’. Nou…, mis was het zeker niet! Wat heb ik genoten. Genoten van de vrijheid die de manier van reizen mij gaf. Genoten van het avontuur, het overleven in de natuur. Genoten van het afzien en het ‘s avonds moe maar voldaan in je slaapzak rollen. Ik heb zo hard genoten dat ik bij terugkomst direct maar een volgende reis geboekt heb. En zo ging dit nog even door…
Ondertussen zijn we heel wat reisjes verder en heb ik al aardig wat van de wereld mogen zien. Maar er is nog zoveel te ontdekken! Ik reis het liefst in groepsverband… nieuwe mensen leren kennen en hier goede (kampvuur)gesprekken met kunnen voeren vind ik heerlijk. Ik reis omdat het mij ontspanning geeft. Juist het drukke reizen, het veel doen en beleven laat mij mijn werk en andere dingen thuis even helemaal vergeten. Vol nieuwe energie stap ik dan ook een bepaald aantal dagen/weken later het vliegtuig weer uit. Daarnaast houd ik ervan om verder te kijken dan onze eigen, misschien zo veilige, omgeving. Nieuwe culturen, adembenemende natuurverschijnselen en contacten met onbekende mensen leren mij veel en vind ik blikverruimend. Ik ben een energiek en positief ingesteld persoon. Een rustige vakantie ga je zeker niet tegemoet als je met mij mee durft gaan! Een vakantie waarin een week wel het dubbele aan tijd lijkt te duren omdat je zoveel doet en beleeft, dat kan ik je wel garanderen.
Een meerwaarde van met Avanta reizen is voor mij het christelijk karakter van de organisatie. Hoe mooi is het om met elkaar Gods schepping te mogen bewonderen, nieuwe culturen te ontdekken en te mogen opmerken dat God zijn Kerk overal ter wereld bouwt. Maar ook het samenbindende van kamperen en het met elkaar om een kampvuur zitten en dan over dit soort zaken kunnen praten betekent veel voor mij.
Favoriete reisherinnering:
Pfft… Heb je even…?
– Gesprek met leden (inclusief levensgrote lipschotels!) van een Mursistam in de Omovallei, Ethiopië
– Bijwonen van een Bull-jumping ceremonie, Ethiopië
– Snorkelen in de Rode Zee, Hurghada (Egypte)
– Uniek kijkje in een Amish-schooltje nadat we zeker een uur op zoek waren geweest naar een ouder van een van de schoolgangers om toestemming te vragen. Deze moest mee als ‘bewijs’. (Pennsylvania, VS)
– Ronddwalen op Time Square, Manhattan
– Slapen in de luwte van een oud fort aan de rand van een afgrond van zo’n 20 meter met daaronder het geluid van de Atlantische Oceaan, Portugal
– Sagrada Familia!, Spanje
Beroep: verpleegkundige
Hobby’s: naast reizen en graag buiten zijn houd ik ervan om een flink stuk te longboarden, wat te klussen en met vrienden af te spreken.
Wishlist: Zuid-Afrika, Cuba, Australië en een groot gedeelte van Azië!