Over maatregelen, annuleringskosten etc.

Reizen organiseren is in coronatijd wat lastiger dan onder normale omstandigheden. Dat hebben wij in de afgelopen twee jaren kunnen ervaren. En ook in 2022 is dat nog zo. Toch staat er weer een mooi aanbod aan reizen online, en we hopen dat we net als in de afgelopen coronajaren weer veel van die reizen ook daadwerkelijk kunnen uitvoeren.

Houd er bij het boeken van deze reizen rekening mee dat het land van bestemming een negatieve testuitslag en/of vaccinatiebewijs verplicht kan stellen. De geldende maatregelen veranderen voortdurend. Het is daardoor voor ons onmogelijk om de informatie op onze website hierover up-to-date te houden. Je kunt de geldende maatregelen voor een land vinden op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Na boeking van een reis ontvang je van ons uiteraard informatie over de geldende maatregelen ten tijde van vertrek.

Mocht het zo zijn dat wij de door jou geboekte reis vanwege Covid-19 niet in de oorspronkelijke vorm kunnen uitvoeren, dan proberen we in eerste instantie de reis zo te wijzigen dat hij wel kan doorgaan. Als het in het geheel niet mogelijk is om een reis uit te voeren, krijg je gegarandeerd je betaalde reisgelden van ons retour. Wanneer je je wilt verzekeren tegen het risico dat je zelf de reis moet annuleren omdat je met Covid-19 te maken krijgt, adviseren we je om (bij de Europeesche) een annuleringsverzekering af te sluiten. In zo’n geval gelden de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden.

Als een land waarvoor een vaccinatie op het moment van boeking niet verplicht is, voor vertrek van de reis vaccinatie alsnog verplicht stelt, is dat vanzelfsprekend niet de verantwoordelijkheid van Avanta Reizen. Moet je de reis om deze reden annuleren, dan gelden in beginsel de annuleringsvoorwaarden. Wij zullen in zo’n situatie echter wel proberen mee te denken door bijvoorbeeld de reis aan te passen of een alternatieve reis aan te bieden. Mochten die mogelijkheden er niet zijn, dan proberen we de annuleringskosten zoveel mogelijk te beperken. Maar wij kunnen niet verantwoordelijk zijn voor de kosten die voortvloeien uit een persoonlijke keuze van onze klanten.

Tot slot: bij onze reizen staat ‘gegarandeerd vertrek’ als er bij de betreffende reis voldoende deelnemers zijn om die te laten doorgaan. Het daadwerkelijke vertrek van een reis hangt uiteraard ook af van andere factoren, zeker in deze tijd.