Over maatregelen, testen en vertrek

Reizen organiseren is in coronatijd lastiger dan onder normale omstandigheden. Nu er in veel landen begonnen is met het vaccineren van de bevolking, durven we erop te hopen dat in de loop van dit jaar weer op grotere schaal kan worden gereisd. Het is nu echter nog onzeker naar welke landen die reizen kunnen gaan. Toch vind je op onze website een reisaanbod voor voorjaar, zomer en najaar van 2021.

Houd er bij het boeken van deze reizen rekening mee dat het land van bestemming een negatieve testuitslag en/of vaccinatiebewijs verplicht kan stellen. Als tijdens de reis meerdere landen bezocht worden, kan het gebeuren dat er tussentijds getest moet worden. De kosten van tests zijn voor rekening van de deelnemers.

Mocht het zo zijn dat we de door jou geboekte reis vanwege Covid-19 niet in z’n oorspronkelijke vorm kunnen uitvoeren, dan proberen we in eerste instantie de reis zo te wijzigen dat hij wel kan doorgaan. Als het in het geheel niet mogelijk is om op reis te gaan, krijg je gegarandeerd je betaalde reisgelden van ons retour. Wanneer je je wilt verzekeren tegen het risico dat je zelf de reis moet annuleren omdat je met Covid-19 te maken krijgt, adviseren we je om (bij de Europeesche) een annuleringsverzekering¬†af te sluiten.

Er staat ‘gegarandeerd vertrek’ bij een reis wanneer die voldoende deelnemers heeft om door te gaan. Het daadwerkelijke vertrek van een reis hangt uiteraard ook af van andere factoren, zeker in deze tijd.