Sponsorgeld goed besteed aan speelgoed, opvang en zomerkampen voor kinderen die nergens welkom zijn.

Als je in 2018 met Avanta op reis bent geweest, weet je het misschien nog: we hebben toen geld ingezameld voor Pasha en voor de zomerkampen van Kom Over en Help. We willen alle gulle gevers hartelijk bedanken voor het mooie bedrag van €2.400!
Van dit bedrag kan Pasha, die zowel lichamelijk als verstandelijk beperkt is, naar de dagopvang en er  kunnen kinderen van op zomerkamp. Ook hebben we in Nederland speciaal speelgoed gekocht wat medewerker Corine van KOEH onlangs in Moldavië bezorgd heeft. Ze gaf ons een update van haar bezoek.

‘Pasha heeft hier echt haar plekje gevonden’
Corine: ‘In de dagopvang komen kinderen die nergens welkom zijn: de één heeft Down, een ander kind is spastisch en kan niet praten en er is een meisje met een hersenziekte waardoor haar hersencellen afsterven. Per dag zijn er twee begeleiders die de kinderen elk op hun niveau ondersteunen.

Pasha is nog steeds erg klein, maar in de achterliggende tijd wel vooruit gegaan. In de eerste periode dat ze in de dagopvang kwam, moest ze best wennen. Nu heeft ze echt haar plekje gevonden en voelt ze zich thuis, vertelde de begeleider me. Dat was zichtbaar want Pasha had af en toe erg veel pret.

Ze passen met eenvoudige middelen therapieën bij haar toe om haar te prikkelen om te bewegen, dingen met haar handjes te pakken, haar mondje dicht te houden, enzovoorts. Omdat Pasha nauwelijks wat ziet, moet ze veel dingen op gevoel en met haar handjes doen.’

Corine liet ons weten dat de begeleiders en kinderen erg blij zijn met het speelgoed en dat ze gelijk een aantal dingen hebben uitgeprobeerd. Zie ook het bericht op de website van Kom Over en Help.

Sponsorproject 2019
Wat gaaf om te zien dat de donaties op reis een groot verschil kunnen maken in levens van kinderen die geen stem hebben en zo afhankelijk zijn. Ook in 2019 hopen we voor Pasha en de zomerkampen van KOEH te collecteren. Van harte aanbevolen!

>> Tip: Volg Kom Over en Help op Instagram en Facebook <<