Wij adviseren al onze deelnemers om in ieder geval een reisverzekering en bij voorkeur ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Lees hieronder meer over hoe en waarom.

Je kunt, als je via Avanta een reis hebt geboekt, via onderstaande links snel en eenvoudig een verzekering afsluiten. Neem vooraf de uitleg hieronder op deze pagina goed door!

Kortlopende verzekeringen:

Sluit kortlopende annuleringsverzekering af
Neem eerst het informatiedocument over dit verzekeringsproduct door.
Bij een reissom hoger dan € 800,- is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger, zie hieronder.

Sluit kortlopende reisverzekering af
Neem eerst het informatiedocument over dit verzekeringsproduct door.
Alleen op kortere reizen voordeliger dan een doorlopende reisverzekering.
Vink de volgende keuzes aan: ‘bagage’, ‘medisch’ en ‘ongevallen’. Wanneer je op wintersport gaat ook deze modules aanvinken, plus ‘bijzondere sporten’ of ‘ski en snowboarden’.
(Wil je ook een kortlopende annuleringsverzekering? Keer dan na het afsluiten van je reisverzekering terug naar deze pagina.)

Doorlopende verzekeringen:

Sluit doorlopende annuleringsverzekering af
Neem eerst het informatiedocument over dit verzekeringsproduct door.
Tip: wil je een annuleringsverzekering met écht ruime annuleringsvoorwaarden, kies dan voor de optie doorlopende Allrisk Annuleringsverzekering (zie uitleg).
Wil je alléén een doorlopende annuleringsverzekering zónder doorlopende reisverzekering? Kies dan – na het aanklikken van bovenstaande link – de 4e optie van boven: Annulering.

Sluit doorlopende reisverzekering af
Neem eerst het informatiedocument over dit verzekeringsproduct door.
Advies: kies voor de optie ‘Drl. Reisverzekering Comfort’. En vink verder aan: ‘bagage’, ‘medisch’ en ‘ongevallen’. Wanneer je ook op wintersport verzekerd wilt zijn, ook deze modules aanvinken, plus ‘bijzondere sporten’ of ‘ski en snowboarden’.
(Wil je behalve een reisverzekering ook een annuleringsverzekering, vink dan onderaan nog aan: Ja, ik wil een dekking voor annulering)

Waarom verzekeren
Zorg dat je goed verzekerd bent als je op reis gaat! Want een goede reisverzekering kan je tijdens de reis veel ellende en kosten besparen bijv. in geval van ziekte, als je paspoort wordt gestolen, of wanneer thuis ineens een ernstige situatie ontstaat. Daarnaast raden we ook aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Zo’n verzekering voorkomt financiële teleurstelling als je voor vertrek de reis moet annuleren als gevolg van bijv. ziekte, overlijden van een naast familielid, of het verlies van je baan. Ook zorgt zo’n verzekering voor vergoeding van (een deel van) de reissom wanneer je je reis halverwege moet afbreken.

Goed verzekerd
Het is mogelijk om je verzekering via Avanta af te sluiten. Wij werken samen met a.s.r. Verzekeringen (voorheen: De Europeesche), de expert op het gebied van reisverzekeringen. Natuurlijk kun je Avanta bellen met vragen, maar voor specifieke vragen kun je beter contact opnemen met a.s.r. Verzekeringen zelf.
Voor alle verzekeringen geldt: raadpleeg voor details de polisvoorwaarden.

 

Uitleg bij verzekeringen

Een kortlopende of een doorlopende annuleringsverzekering?
Heb je een reis geboekt met een reissom hoger dan € 800,- dan is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger dan een kórtlopende. Bovendien ben je dan voor een lagere premie het hele jaar door verzekerd voor elke reis of trip die je boekt en niet alleen voor de periode van één reis, zoals bij een kortlopende verzekering. Wanneer je 1x per jaar weggaat en een reis geboekt hebt van bijv. € 600,- dan is een kortlopende annuleringsverzekering wel weer voordeliger. De looptijd van een doorlopende verzekering is minimaal één jaar en kan daarna op ieder moment worden beëindigd.


Een kortlopende of een doorlopende reisverzekering?

Wanneer je minder dan 20 dagen per jaar op reis of op stap gaat is een kortlopende verzekering voordeliger. Bij meer dan 20 dagen per jaar reizen is het hoe dan ook aantrekkelijker om een doorlopende verzekering af te sluiten. Let er bij de reisverzekering op dat je het juiste verzekeringsgebied kiest.

Europadekking of Werelddekking: Als de reis alleen plaatsvindt binnen Europa of in landen die aan de Middellandse Zee liggen, is Europadekking voldoende. Wanneer de reis ook door andere landen gaat die níet aan de Middellandse Zee liggen, is echter Werelddekking vereist. Dat is bijv. het geval bij een reis naar Israël en Jordanië. Israël ligt niet in Europa, maar wel aan de Middellandse Zee. Bij Jordanië is dat laatste niet het geval, waardoor Werelddekking de juiste keuze is tijdens deze reis.

Geneeskundige kosten: Wij adviseren je sowieso om voor het verzekeren van de geneeskundige kosten te kiezen. Vaak wordt gedacht dat zorgverzekaars alle medische kosten in het buitenland vergoeden, maar dit is niet altijd het geval. Omdat medische kosten in het buitenland hoog kunnen oplopen (bijvoorbeeld omdat je met een ambulancehelikopter vervoerd moet worden) is het verstandig om deze module te kiezen.

Ongevallen: Na een ongeluk op reis met blijvende invaliditeit (of de dood) tot gevolg heb je recht op een uitkering. Gezien alle actviteiten en de soorten vervoer tijdens onze reizen is het afsluiten van deze module zeker de moeite waard. Kosten: (ongeveer) 15 eurocent per dag.

Een groot voordeel van een doorlopende reisverzekering is natuurlijk dat je er niet elke keer aan hoeft te denken om hem af te sluiten als je een paar dagen weggaat, wat bij de kortlopende verzekering wel het geval is. Een doorlopende verzekering kan na een jaar op ieder moment worden beëindigd.

De voordelen op een rij van reisverzekeringen van a.s.r. Verzekeringen:

• Een uitgebreide reisverzekering tegen een goede prijs
• Wereldwijd 24 uur per dag professionele hulp via de Alarmcentrale van a.s.r. (020-6515777)
• Snelle schadeafwikkeling
• Geneeskundige kosten zonder eigen risico. Met een reisverzekering van a.s.r. ben je tegen kostprijs verzekerd voor geneeskundige kosten, in welk land je ook naar een ziekenhuis moet!
• Het voordeel van een doorlopende verzekering: al snel voordeliger dan een kortlopende verzekering en je kunt niet meer vergeten je te verzekeren voorafgaand aan een reis!

Schade melden bij a.s.r. Verzekeringen
Zie de volgende link voor het melden van schade bij een reis- of annuleringsverzekering: https://www.asr.nl/service/schade-melden (kies voor Schadeverzekering Ik kies zelf van a.s.r.).  

Klachten over a.s.r. Verzekeringen?
Bij klachten kunt u dit klachtenformulier invullen.