Vrijwel al onze reizen binnen Europa – en langs de buitengrenzen van Europa – zijn kampeerreizen. Het vervoer bestaat uit minibusjes; de chauffeurs bestaan uit de reisleider en een zo ervaren mogelijke deelnemer. Het reizen met minibusjes zorgt ervoor dat maar weinig mooie plekjes onbereikbaar zijn voor ons. Iedere dag wordt er een nieuw kamp opgeslagen in de vrije natuur, m.u.v. de zondag (zie ‘christelijk karakter van Avanta’). Avanta zorgt voor de kampeeruitrusting (tenten, kookgerei, een kampeerkeuken etc.).
In Oost-Europa en verschillende West-Europese landen is wildkamperen toegestaan, in de meeste overige landen wordt het gedoogd, míts de plek ongeschonden en vrij van rommel wordt achtergelaten. Je reisleider zal hierover tips en instructies geven.

Bij de prijs van veel van onze Europese kampeerreizen staat ‘all in’: alles inclusief. Zelfbereide maaltijden, koffie, thee en melk zijn bij de reissom inbegrepen, zodat je nauwelijks extra kosten zult hebben. Iedere avond wordt er met de meegenomen kookuitrusting en ingrediënten een voedzame warme maaltijd klaargemaakt. De kosten die je tijdens de reis maakt zijn hoofdzakelijk van persoonlijke aard, zoals consumpties en souvenirs. Excursies zijn uiteraard niet verplicht en dus ook niet bij de reissom inbegrepen. Op deze manier kom je niet voor veel hogere uitgaven dan verwacht te staan, maar betaal je ook niet voor zaken die je niet afneemt. Overigens is in een enkel geval op dit type reizen een visum vereist (bijv. voor Rusland en Wit-Rusland); deze visumkosten komen voor eigen rekening. Kijk voor meer informatie bij de Algemene Voorwaarden.

Ook buiten Europa hebben we de nodige wildkampeerreizen, maar  ook een behoorlijk deel van de buiten-Europese reizen zijn hostelreizen. Alleen gaat op de buiten-Europese geen keuken mee waarin we zelf ons eten klaar maken (omdat we lokaal auto’s huren). Dat is één van de redenen waarom bij die reizen met bijkomende kosten gewerkt wordt: een groepspot waaruit gezamenlijk bepaalde zaken bekostigd worden. Zie de Algemene Voorwaarden voor meer uitleg hierover.

Geen reizen gevonden op basis van het filter