Reisleider

Harmen

Kenmerken
Het Atlasgebergte en de Westelijke Sahara in midden en west Marokko - voor een reis met een extra dosis #avantuur!

Met Avanta naar Marokko is op zich al een avontuur, maar daar wordt bij deze reis nog een schepje bovenop gedaan: we gaan helemaal door naar Tan Tan Plage en vandaar naar Dakhla. Laatstgenoemde plaats ligt aan de kust in de Westelijke Sahara. Dit gebied is al tientallen jaren onderwerp van politiek gebakkelei en zelfs oorlog. De kwestie is nog steeds niet opgelost, maar het is er sinds jaren rustig. De Westelijke Sahara wordt in de praktijk voor het grootste deel bestuurd door Marokko.

Zoals de naam doet vermoeden ligt het aan de rand van de Saharawoestijn. Op veel plaatsen heb je zelfs niets aan je GPS-systeem, dus hier rondreizen vraagt nog wat kennis en kaartleesvaardigheden van de reiziger :-). Al kun je ook daar niet volledig op vertrouwen, want de wegen verdwijnen regelmatig onder een laag Saharazand.

Deze reis begint in het Spaanse Malaga waar we heenvliegen. We steken per veerboot de Straat van Gibraltar over, waarna ons Marokkaanse avontuur begint. Het binnenland van Marokko bestaat voor het overgrote deel uit bergen. Het Atlasgebergte is ruig, met spectaculaire passen, ravijnen en afgelegen berberdorpjes. We gaan zeker een van de eeuwenoude kasbahs bezoeken, ommuurde vestingssteden met gebouwen van leem en stro die nog steeds bewoond worden. Uiteraard staat ook een bezoek aan steden als Fez of Marrakech op de planning.

Na Agadir, als we steeds zuidelijker gaan, zien we nauwelijks toeristen meer. Alleen in de kustplaatsen, en dan nog zijn dat meestal Marokkanen die hier komen om te surfen en aan het strand te liggen. Het landschap is, zoals te verwachten, droog en zanderig. Dromedarissen, bedoeienententen, helmgras… Toch is er verrassend veel leven, en de mensen hier zijn supervriendelijk.

Al kamperend reis je zo een heel eind Afrika in. Een geweldig avontuur naar een niet-alledaagse bestemming!

We vliegen heen op Zuid-Spanje en reizen over land terug naar Nederland.

€1375,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
19-SAH-186
Vertrek
30-07-2019
Reisduur
19 dagen
Bestemming
Marokko
Reisleider
Harmen

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt