Reisleider

Judith

Kenmerken
Georgië - de mooiste uithoek van Europa

Een rondreis door een mooi en gastvrij land op de grens tussen Azië en Europa. Een parel in de Kaukasus, waar Avanta al heel wat keren is geweest.

In Georgië zijn, door de opeenvolging van allerlei heersers die het land in de loop der eeuwen bezet hebben, veel overblijfselen uit verschillende culturen terug te vinden. Al in 337 na Christus werd het christendom hier de officiële godsdienst. We zullen ook zeker een aantal van die kenmerkende oude kerken en kloosters, die je overal in het land tegenkomt, vanbinnen gaan bekijken. Dat kan bijvoorbeeld in het oude centrum van Tblisi, de hoofdstad. Vanaf de citadel heb je een mooi uitzicht op de rivier Mtkvari en de heuvels rondom.

Dankzij ons eigen vervoer komen we op de meest afgelegen en bijzondere plekken. De Hoge Kaukasus vormt de schitterende achtergrond voor road trips en wandelingen die ons door rustieke dorpjes voeren, waar we kennis maken met een vooroorlogse lifestyle.  Niet zelden zorgt een kudde schapen op de weg voor enige vertraging. Koeien grazen op de berghellingen, de brug is van houten planken en langs de weg staan religieuze monumentjes. We rijden door valleien met bijzondere rotsformaties, watervallen en bossen. Tijdens deze reis zullen we meerdere (berg)wandeltochten maken, dus zorg dat je in goede conditie bent!

Naast de rijkdom die de cultuur en natuur hier te bieden hebben, zijn de Georgiërs ook nog eens bijzonder gastvrij. Ze delen met plezier hun heerlijke, zelfverbouwde voedsel met ons en laten de zelfgebrouwen wijn daarbij rijkelijk vloeien. Vanwege het subtropische klimaat rond de Zwarte Zee is Georgië een heel geschikt land voor wijnbouw, het is zelfs het oudste wijnland ter wereld. Op zomeravonden gaan Georgiërs graag de straat op, om te flaneren, op een bankje in het park naar mensen te kijken of een partijtje te schaken. Een ideaal moment om ons onder de locals te mengen en een praatje aan te knopen!

We vliegen retour op Georgië.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer (huurauto’s), maaltijden en overnachtingen.
Voor Georgië is geen visum meer vereist.

€1199,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
24-GEA-193
Vertrek
06-08-2024
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Georgië
Reisleider
Judith

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt