Reisleider

Emma van Wingerden

Kenmerken
Een land vol mysterie en herinneringen

Egypte, je kunt van dit land denken wat je wilt, maar een feit is dat ze er al piramides bouwden, scholen hadden en wetten schreven toen onze voorouders nog in berenvellen en gewapend met knotsen achter wild aanrenden… En van dat het grootse verleden van Eygpte ga je natuurlijk wel het een en ander zien! Daarnaast speelt het land natuurlijk ook een grote rol in de Bijbel. Jozef werd als slaaf verkocht, kwam in Egypte terecht en vele jaren en bijzondere gebeurtenissen later liep het volk van Israël onder leiding van Mozes door de Rode Zee.

Egypte is nog altijd een erg traditioneel land, waar mannen het voor het zeggen hebben en vrouwen vooral binnenshuis blijven. Alleen ’s morgens heel vroeg zie je ze, vaak zwaar gesluierd, in grote aantallen op straat om de dagelijkse boodschappen te gaan doen. Het leuke aan Egyptenaren is, dat je snel een praatje met ze aanknoopt. Het kan soms alleen wat lastig zijn om het praatje ook weer af te breken, maar dat mag de pret niet drukken! Achter de opgewekte verhalen gaat vaak een nogal uitzichtloze situatie schuil. Dit kijkje in het privé-leven van allerlei soorten mensen, van de buschauffeur tot de bananenteler, maakt deze reis extra interessant.

Maar het is natuurlijk ook het land van de Nijl – zonder deze rivier was Egypte er niet geweest. Het regent er bijna nooit en er is geen land in de wereld te bedenken dat voor het hele economische leven zo afhankelijk is van één enkele rivier. Die rivier gaan we dan ook vaak zien. We lopen door de bevloeide landerijen, waar altijd veel bedrijvigheid is, komen in de dorpen waar de landarbeiders wonen en zien dat hun vee vaak in hetzelfde huis woont als de boeren zelf. Het leven is hier erg gemoedelijk en het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan. Toeristen kom je er niet tegen, maar dat zal heel anders zijn als je de piramides bezoekt of het dal der Koningen waar we vanuit Luxor naar toe hopen te fietsen.

De Rode Zee (met het mooiste onderwaterleven ter wereld) is een ander hoogtepunt tijdens deze reis, evenals een bezoek aan de hoofdstad waar meer mensen wonen dan in ons eigen land. Tijdens deze reis willen we je zoveel mogelijk verschillende aspecten van dit bijzondere land laten zien. ’s Zondags hopen we bij de Kopten naar de kerk te kunnen. Ook willen we een bezoek aan een van de kloosters brengen.

De tegenstellingen tussen woestijn en Nijloever, modern en traditioneel, heden en verleden zorgen voor een boeiende afwisseling. Evenals de afwisseling in activiteiten, zoals fietsen, zwemmen, wandelen en snorkelen.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor maaltijden, vervoer en overnachtingen.

€1150,- €985,- * Bijkomende kosten €300,- * Bij boeking voor 01-07-2024
Reiscode
24-KEG-313
Vertrek
26-12-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Egypte
Reisleider
Emma van Wingerden
Ik meld me aan!