Kenmerken
Eilandgevoel met een Avantuurlijk tintje

We zouden ook kunnen schrijven: Turks- en Grieks-Cyprus. Dit is een interessante combi van twee verschillende werelden; het zuidelijke deel van het eiland bestaat uit EU-lidstaat Cyprus en het noordelijke deel uit het (sinds 1974) door Turkije bezette Noord-Cyprus, dat internationaal niet door andere landen wordt erkend. Zeker interessant om je voor vertrek even in de geschiedenis te verdiepen (bijv. hier).

Hoe dan ook: dit eiland bevindt zich op de grens van Europa en Klein Aziƫ. Cyprus heeft een heerlijk warm en mediterraan klimaat, gematigd door zeewind. De zon schijnt er meer dan 300 dagen per jaar en eind maart/begin april is het al aangenaam zonnig weer.

Dit mooie eiland heeft het in het verleden zwaar te verduren gehad. Cyprus is in de duizenden jaren van haar geschiedenis in handen geweest van de Egyptenaren, Feniciƫrs, Perzen, Romeinen, Byzantijnen, kruisvaarders, Franken, Venetianen, Turken en Britten. Elke cultuur liet haar sporen na in de bouwkunst, stijl, keuken, taal en mentaliteit van de eilandbewoners.

Op cultureel gebied is er dus genoeg te ontdekken! De koningsgraven bij Paphos, de imposante vestingwerken van de Venetianen en de theaters, thermen en paleizen van de Romeinen. Ook de natuur op het eiland is prachtig en heeft veel te bieden. Denk aan woeste kloven, ruige kusten en bergen tot 2000 meter. Veel van deze prachtige natuur hopen we al wandelend te ontdekken. De kruidige geur van hars en bergtijm vergezelt ons op deze tochten. De uitzichten zijn fantastisch en steeds weer anders, en ook het schaduwrijke Troodos gebergte met zwarte dennenbossen en grillig gevormde jeneverbesstruiken is een schitterende ervaring!

Het Turkse deel is echt anders dan het Griekse deel: wat ongerepter, minder ‘gelikt’, minder toeristisch, een andere (islamitische, Turkse) bevolking, tot moskee omgebouwde kerken, etc. We kunnen niet ontkennen dat de bevolking nog vriendelijker is dan de Griekse. Soms moeten we omdraaien op de weg, om de eenvoudige reden dat de weg in te slechte staat is. En wat ook wel prettig is, het leven is hier een stuk goedkoper dan bij de Grieken!

De reis is incl. autohuur (excl. brandstof, afkoop E.R. en evt. border crossing fee).
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor overige vervoerskosten, maaltijden en evt. kampeerovernachtingen.

€975,- €799,- * Bijkomende kosten €300,- * Bij boeking voor 01-12-2023
Reiscode
24-NZC-62
Vertrek
14-05-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Griekenland Turkije
Ik meld me aan!