Reisleider

Nel van Nieuwkoop

Kenmerken

Schotland is ruig, woest, wild en hartveroverend mooi. Het ongetemde landschap met beboste heuvels, uitgestrekte heide en rotsachtige kusten is het decor van deze Avantareis. Iedereen die houdt van de natuur, van een actieve reis, van kamperen in de no-nonsens Avantastijl, zal enorm genieten van dit Avantuur.

De schoonheid van het landschap zal je verrassen. De ruige bergpassen en groene heuvels met overal riviertjes, meren en watervallen hebben grote aantrekkingskracht op wandelaars, natuurliefhebbers en kampeerders. De uitgestrekte heidevelden met schapenpaadjes, oude muurtjes en afbrokkelende ruïnes waren ooit het toneel van verhitte gevechten tussen rivaliserende clans. Dat sfeertje van mythes en legenden hangt nog altijd in de lucht. We zullen minstens één kasteel of fort bezoeken om meer te weten te komen over de plaatselijke geschiedenis en de attributen uit een ver verleden met eigen ogen te zien.

Vanuit het noorden van Schotland maken we de oversteek naar de Orkney-eilandengroep, zo’n 200 eilanden waarvan ongeveer 10% bewoond is. Een gebied dat ondanks haar noordelijke ligging een vrij mild klimaat heeft vanwege de warme golfstroom. Het is er erg groen, maar bomen groeien er nauwelijks. Er zijn veel archeologische overblijfselen te vinden, waaronder de Ring of Brodgar (vergelijkbaar met Stonehenge). Maar vooral de kustlijnen zijn supermooi met indrukwekkende kliffen waar zeevogels broeden, schitterende baaien met kristalhelder water en afgelegen zandstrandjes.

De Binnen-Hebriden is een eilandengroep voor de westkust van Schotland. Sommige eilanden zijn door middel van een brug met het vasteland verbonden, anderen zijn per veerboot bereikbaar. Ze hebben allemaal hun eigen karakter, met beschutte stranden, restanten uit een ver Viking-verleden, witgepleisterde cottages en dramatische vergezichten.

Rondreizend bezoeken we eilanden, natuurgebieden, sfeervolle marktstadjes en vissersdorpen. We maken stevige, verfrissende wandelingen langs de kust, over hoogvlaktes en door valleien. We kunnen mountainbikes huren of met kayaks de zee opgaan. ’s Avonds zoeken we een plek voor ons kamp en maken we ons avondeten klaar. En als je dan ’s ochtends je tentje weer openritst en uitkijkt over het Schotse landschap, dan ben je blij dat je niet gekozen hebt voor een ligbedje op een of ander overvol strand!

We vliegen retour. Autohuur is inbegrepen (excl. brandstof en afkoop E.R.). De bijkomende kosten zijn verder bedoeld voor maaltijden, ferries en evt. overnachtingskosten.

€1025,- €890,- * Bijkomende kosten €350,- * Bij boeking voor 01-05-2024
Reiscode
24-SCH-177
Vertrek
01-08-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Schotland
Reisleider
Nel van Nieuwkoop

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!