Kenmerken
Najaar in Centraal-Azië

Kazachstan is qua oppervlakte één van de grootste landen ter wereld, maar toch voor veel Nederlanders een vrij onbekend land. Tot 1991 was het niet meer dan een gewone Sovjet-provincie, maar na de ineenstorting van het communistische machtsblok heeft Kazachstan een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt.

Uiteraard is het onmogelijk om tijdens deze reis heel het onmetelijke Kazachstan te doorkruisen. We reizen voornamelijk door de bergachtige streek ten oosten van Almaty, de stad waar we heen vliegen. Een supermooi gebied, met de Charyn Canyons, het natuurgebied Altyn Emel waar we wilde ezels en steppe-antilopes kunnen tegenkomen, en de drie glasheldere Kolsai Lakes. Onderweg hier naartoe rijden we richting het hooggebergte, door eindeloze steppes met grote kuddes paarden. De meren, die dicht bij de Chinese grens liggen, kunnen we te voet of te paard bereiken.

Naast de grootse landschappen maakt ook de Kazachse cultuur deze reis bijzonder boeiend. Het is een overwegend islamitisch land, maar in steden als Almaty en Astana leven ook veel christenen. De nomadische geschiedenis en cultuur zie je overal terug, bijvoorbeeld in het eten waar vlees een belangrijk onderdeel van is. En nog steeds speelt veeteelt een belangrijke rol, te zien aan de grote aantallen schapen en paarden die de weg oversteken of in het landschap rondtrekken. De Sovjetgeschiedenis zien we terug in de architectuur en grote Russische minderheid.

Echt een reis voor avontuurlijke reizigers die houden van unieke bestemmingen en tegen een stootje kunnen. De afwezigheid van massatoerisme en de mogelijkheid om off road te reizen maken dit land extra aantrekkelijk. Houd er rekening mee dat de winter al vroeg in kan vallen en dat we met name in de bergen ook al sneeuw kunnen tegenkomen.

De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor vervoer (huurauto’s), maaltijden en overnachtingen.
Nederlanders hebben geen visum nodig voor Kazachstan.

€1190,- €990,- * Bijkomende kosten €300,- * Bij boeking voor 01-06-2024
Reiscode
24-KZH-240
Vertrek
03-10-2024
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Kazachstan
Ik meld me aan!