Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
Kamperen in zomerse sferen!

Corsica is een bergachtig eiland in de Middellandse Zee. Het hoort bij Frankrijk, maar de bewoners van het eiland voelen zich toch vooral Corsicaan. Corsica is schitterend, en veel ruiger dan het zuidelijker gelegen eiland Sardinië. Het is de ideale plek voor uitdagende wandeltochten en mountainbiketrails.

We beginnen de reis niet op Corsica, want we vliegen naar Noord-Italië. Onderweg naar de haven vanwaar we overvaren bezoeken we de stad Pisa, die 1500 jaar geleden al bewoond werd. Pisa is echt meer dan de overbekende scheve toren! We zullen zelf zien dat het één van de mooiste oude steden van Toscane is. (Uiteraard bezoeken we geen steden als dat gezien het aantal besmettingen op dat moment onverstandig is.)

Vervolgens varen we over naar Corsica. Ile de la beauté (eiland van de schoonheid). Corsica draagt die naam terecht. De grillige bergketens in het binnenland eindigen in imposante rotsformaties aan de kust. Daar slaan de golven van de azuurblauwe zee tegen de rotsen of op mooie strandjes. De oleanders bloeien, de wijngaarden hangen vol rijpende druiven en overal kun je verse watermeloenen kopen. We maken diverse wandeltochten door de bergen en bezoeken verschillende leuke stadje. Bijvoorbeeld Bonifacio: het stadje dat al eeuwen op een rotsrand boven de zee balanceert en vanwaar je Sardinië ziet liggen. Aan de westkust kronkelt de route langs indrukwekkende rode rotsen

Tussendoor nemen we vanaf een leuk strandje een duik in de glasheldere zee, en het zou zomaar kunnen dat we overnachten op datzelfde strand.

Aan het eind van de reis varen we terug naar het vasteland. We sluiten de reis af met een bezoek aan de Franse kust en de Provence voordat we terugrijden naar Nederland.

Dit is een all in-reis, waarbij behalve maaltijden, vervoer en de vlucht naar Italië ook de overtochten van en naar Corsica bij de reissom zijn inbegrepen.

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiële reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€899,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
22-CORS-190
Vertrek
03-08-2022
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Frankrijk Italië
Reisleider
Ies Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt