Reisleider

Piet Vos

Kenmerken
Een zonnig en bergachtig begin van de zomer

Een reis naar zonnige, zuidelijke streken! We vliegen naar Spanje en rijden met onze busjes richting de bergen. De Picos de Europa vormen een prachtig gebergte in het noorden van Spanje, veel minder bekend dan andere Europese bergketens zoals de Pyreneeën en de Alpen. Maar echt minstens net zo mooi!

In de glooiende, groene heuvels van Baskisch en Noord-Spanje is het ook echt genieten, tijdens een van de schitterende wandeltochten of op onze kampeerplek. We komen in afgelegen dorpjes in het binnenland met witgekalkte huisjes, robuuste kerkjes en oude mannetjes op het dorpsplein in de schaduw van de sinaasappelbomen. Een andere dag rijden we tussen olijfboomgaarden of door rotsachtig gebied.

We steken de Pyreneeën over, het ruige gebergte op de grens van Frankrijk en Spanje. Hier kunnen we o.a. gaan wandelen, canyoningen of raften in één van de kloven die het gebergte doorsnijden. Het is op en top zomer tijdens de reis, dus we bivakkeren lekker in de buitenlucht en slapen geregeld aan een stuwmeertje onder de sterrenhemel (als je liever in een binnentent slaapt – ook prima!).

In Zuid-Frankrijk overnachten we op de prachtig gelegen boerderij van Wim en Addy (die elkaar ooit tijdens een Avantareis ontmoetten), waar inmiddels al heel wat Avantagroepen gekampeerd hebben.
We maken er natuurlijk weer een afwisselende reis van, maar plannen de reis zoals gewoonlijk niet van tevoren van a tot z.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€949,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-PYR-199
Vertrek
14-08-2024
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Frankrijk Spanje
Reisleider
Piet Vos

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt