Reisleider

Vera Kraaijeveld

Kenmerken
Noorwegen, een must voor iedere liefhebber van het outdoorleven.

ALLEEN NOG PLAATS VOOR TWEE JONGENS. Al sinds de beginjaren van Avanta is Noorwegen de meest populaire reisbestemming. Honderden busjes vol Avantareizigers gingen je voor. Dit is natuurlijk ook het ideale land voor een echte Avanta-kampeerreis. Na Rusland en IJsland is Noorwegen het meest ongerepte land van Europa. Houd je van de natuur en van het buitenleven, dan is dit een topbestemming.

Neem de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte van Europa vol bergmeren, vergezichten, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Of de vele, stuk voor stuk schitterende fjorden. Het is natuurlijk geen toeval dat het woord fjord uit de Oud-Noorse taal afkomstig is, nergens zijn er zoveel als hier.

Ook al staan activiteiten in de natuur centraal tijdens deze reis, we beginnen met een bezoek aan de Noorse hoofdstad Oslo. En waarschijnlijk gaan we ook wel even een van die eeuwenoude staafkerkjes in: houten kerkjes die zo’n duizend jaar weer en wind overleefd hebben. Wandeltochten, een dag fietsen, met de trein langs de fjorden, kano’s huren om zelf het water op te gaan – het hoort allemaal tot de mogelijkheden.

We maken onze eigen maaltijden klaar in de kampkeuken en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! Deze reis staat bol van de outdooractiviteiten en is een heerlijk begin van de zomer.

We reizen heen over land en met de veerboot en vliegen na afloop van de reis terug naar Nederland. Dit is net als de meeste andere Europese zomerreizen een all in-reis.

We vertrekken op vrijdagavond.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€995,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-ZNJ-101
Vertrek
05-07-2024
Reisduur
12 dagen
Bestemming
Noorwegen Zweden
Reisleider
Vera Kraaijeveld

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!