Reisleider

Arie Bakker

Kenmerken
De ultieme vakantie: twee weken de Avanta way of life in zonnig Zuid-Europa.

Deze Balkanlanden staan garant voor puur Avantuur! Servië staat niet bekend om uitgesproken toeristische hoogtepunten, het heeft bijvoorbeeld geen kust. Toch is het een interessant en erg leuk land om al kamperend doorheen te reizen.
Het landschap is afwisselend: van heel vlak tot heuvelachtig en bergachtig. En je vindt er nog veel ongerepte natuur: oude bossen, veel waterbronnen, riviertjes, meren en beken. Maar ook verschillende canyons en grotten, en door die afwisseling veel mogelijkheden voor buitensportactiviteiten.

Het Rhodopegebergte ligt voor het overgrote deel in Bulgarije. Het karstgebergte met diepe kloven, grote grotten en typische landschappen nodigt uit om door ons ontdekt te worden. Sinds kort leven hier ook weer bizons, als onderdeel van een rewilding project. Wie weet, gaan we ze zien.

Noord-Macedonië is ook een minder bekend vakantieland. Bergen, bossen en meren bepalen het landschap, waardoor wij als kampeerders het hier perfect naar ons zin hebben. Nationale parken, het meer van Ohrid dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat, het gastvrije karakter van de bevolking, archeologische opgravingen uit vele eeuwen en culturen – noem maar op.

Voor buurland Albanië geldt hetzelfde. Iedereen die er geweest is, herinnert het zich als een schitterend land, waar je als kampeerder de mooiste plekjes voor het oprapen hebt en makkelijk je eigen gang kunt gaan. Misschien dat we een keer pech hebben en weggestuurd worden door ijverige politieagenten, of een boer die denkt dat we een rommel gaan maken van zijn land. Geen probleem, dan heb je thuis weer wat te vertellen en we zoeken gewoon een ander plekje op. In het bergachtige achterland hoef je daar meestal niet lang naar te zoeken. De bevolking is supervriendelijk en gastvrij.

Soms vraagt iemand bij ons naar het dag-tot-dagprogramma van onze reizen. Dat is er niet, omdat we per dag kijken wat er op ons pad komt. Wij vinden dat de beste manier om op reis te gaan en te ontspannen – planningen en programma’s hebben we buiten vakantietijd al genoeg!

We reizen over land vanuit Nederland en vliegen (waarschijnlijk vanuit Dubrovnik) weer naar huis.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1090,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-SBA-103
Vertrek
06-07-2024
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Albanië Bulgarije Macedonië Servië
Reisleider
Arie Bakker

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt