Reisleider

Ernst van Grol

Kenmerken
Puur avontuur, ongerepte wildernis en onvergetelijke kampeerverhalen!

Kirgizië was lange tijd één van de meest onbekende landen van Azië, een vergeten uithoek van de Sovjet Unie. Tot op de dag van vandaag weten nog steeds niet veel mensen dit land te vinden. Tijdens deze 13-daagse reis maken we kennis met dit schitterende land.

De ongerepte natuur en gastvrijheid van de bevolking maken Kirgizië tot een prachtige bestemming. Er is slechts een handvol wegen waardoor grote delen van het land moeilijk bereikbaar zijn. Het is voor het grootste deel bergachtig en ongeveer de helft van de oppervlakte ligt drieduizend meter boven de zeespiegel. We reizen door het Tien Shan gebergte met pieken boven de 7000 meter. Tussen deze pieken vinden we gletsjers, adembenemende kloven, bergmeren en eindeloze vlaktes bevolkt door grote kuddes paarden. Uitgestrekte valleien waar niemand woont en de natuur vrij spel heeft. Kirgizië wordt niet voor niets het Zwitserland van Azië genoemd. Een prachtig en heel afwisselend landschap en een fantastisch land om te wandelen, maar het is er heel wat minder druk!

Naast haar natuurlijke pracht heeft Kirgizië op cultureel vlak ook veel te bieden. Zo drinken we thee in een plaatselijke yurt en ontmoeten nomaden die beter kunnen paardrijden dan lopen. Daarnaast gaan we op zoek naar de erfenis van het ooit zo glorieuze Sovjet-tijdperk. Tijdens deze reis gaat de Ruslandliefhebber dan ook zeker aan zijn trekken komen.

We verkennen het land met onze huurauto’s. Eenmaal onderweg gaan we vooral onze neus achterna. Waar we ook komen, we raken hier niet zomaar uitgekeken.

Eind april, begin mei is het over het algemeen vrij zonnig weer in Kirgizië met weinig neerslag en aangename temperaturen; een geschikte tijd om het land te bezoeken. In de bergen kan er echter nog sneeuw liggen en kunnen de nachten koud zijn.

Zorg dat je conditie op peil is, want we maken er een lekker sportieve reis van!
Voor Kirgizië geldt sinds enkele jaren geen visumplicht meer.
De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

€1375,- Bijkomende kosten €350,-
Reiscode
24-KIM-53
Vertrek
29-04-2024
Reisduur
13 dagen
Bestemming
Kirgizië
Reisleider
Ernst van Grol

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt