Reisleider

Nienke Grootenboer

Kenmerken
Op Avantuur door de Balkan

Aan het begin van deze reis komen we door Slovenië, dat steeds meer wordt ontdekt als vakantieland. Het is net zo bergachtig als buurland Oostenrijk, maar net wat ruiger. Grillige bergtoppen, bruisende watervallen, grotten en snelstromende rivieren. Zowel boven als onder de grond is er veel te zien en te doen, want hier vind je onder meer uitgebreide grottenstelsels. De natuur is prachtig, je kunt er geweldig raften of ‘canyoningen’ en er zijn veel routes voor wandel- en fietstochten.

De ongerepte en gevarieerde natuur in Kroatië is verrassend! We kunnen hier heerlijk kamperen in de vrije natuur, een bijzondere ervaring om ver weg van de massa aan de kust je tent neer te zetten op een verlaten veld met om je heen de mooiste bergtoppen. Het kan zomaar zijn dat je ’s ochtends gewekt wordt door het geklingel en geblaat van een kudde schapen.

In de zomer kan het behoorlijk warm worden, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar we verkoeling kunnen zoeken; in een prachtig bergmeer of een kraakhelder riviertje. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, is de azuurblauwe zee ook een goede optie.
Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen.

Bosnië is het hart van de Balkan. In dit land komen oost en west samen en vormen een mooie culturele smeltkroes. In combinatie met het mediterrane klimaat en de prachtige natuur zorgt dat voor de ideale omstandigheden voor een onvergetelijk Avantuur! De Bosniërs zijn vriendelijk en gastvrij en we hebben al vaak op hun land of erf gekampeerd, of aan hun tafels onder de druivenranken gezeten. Zomaar rondreizen en wildkamperen hier is al geweldig, maar er is natuurlijk ook vanalles te doen. Zoals een bezoek aan de supermooie Kravica watervallen, een verlaten vliegveld of de stad Mostar met zijn turbulente geschiedenis. Andere opties zijn Sarajevo, Srebrenica en het Una Nationaal Park.

En dan komen we ook nog in het buurlandje dat aan de Adriatische Zee ligt, Montenegro. Letterlijke vertaald betekent Montenegro: zwart gebergte. Met mooie strandjes, ruig gebergte, grillige kusten en blauwe meren is dit niet alleen een schitterend land, maar ook onmiskenbaar een Avantaland.

We vliegen op de heenweg en reizen over land terug naar Nederland.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1049,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-MBK-155
Vertrek
27-07-2024
Reisduur
14 dagen
Bestemming
Bosnië Kroatië Montenegro
Reisleider
Nienke Grootenboer

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt