Reisleider

Robert Bakker

Kenmerken
Vier de zomer met Avanta

NOG ÉÉN CHAUFFEURSPLAATS; VERDER IS DEZE REIS VOLGEBOEKT!
Vereisten: minimaal 21 jaar oud, minimaal één jaar je rijbewijs, rij-ervaring in de bergen. Chauffeurskorting is verrekend in de reissom.
AUB DEZE PLEK NIET BOEKEN ALS JE NIET AAN DEZE VOORWAARDEN VOLDOET!

Drie prachtige landen voor een echte Avantareis! De ongerepte en gevarieerde natuur in Kroatië is verrassend. Als je nog nooit hebt gekampeerd in de vrije natuur, is het ongetwijfeld een bijzondere ervaring om ver weg van de toeristendrukte aan de kust je tent neer te zetten op een verlaten veld met om je heen de mooiste bergtoppen. Het kan zomaar zijn dat je ’s ochtends gewekt wordt door het geklingel en geblaat van een kudde schapen.

In de zomer kan het behoorlijk warm worden, maar gelukkig zijn er genoeg plaatsen waar we verkoeling kunnen zoeken; in een prachtig bergmeer of een kraakhelder riviertje. En als we aan de kust zijn om bijvoorbeeld de historische en mooiste stad van de Adriatische kust, Dubrovnik, te bezoeken, is de azuurblauwe zee ook een goede optie. Kroatië heeft een groot aantal eilanden, waarvan we er minstens één willen bezoeken. Hier vind je droomkampeerplekjes en -strandjes die erop lijken te wachten om door een groep Avanturiers ontdekt te worden.
Adembenemend is de natuur in het Nationaal Park Plitvice; een sprookjesachtig natuurgebied met 16 meren en 90 watervallen. Best wel toeristisch, maar de moeite waard.

Letterlijk vertaald betekent Montenegro: zwart gebergte. Met mooie strandjes, ruig gebergte, grillige kusten en blauwe meren is dit niet alleen een schitterend land, maar ook onmiskenbaar een Avantaland. Het toerisme is hier in opkomst, maar er zijn nog veel gebieden waar we in alle rust ons kamp kunnen opbouwen. Kampvuurtje erbij en het wordt weer een memorabele Avanta-avond!

Iedereen die in Albanië geweest is, herinnert het zich als een schitterend land, waar je als kampeerder de mooiste plekjes voor het oprapen hebt en makkelijk je eigen gang kunt gaan. Misschien dat we een keer pech hebben en weggestuurd worden door ijverige politieagenten, of een boer die denkt dat we een rommel gaan maken van zijn land. Geen probleem, dan heb je thuis weer wat te vertellen en we zoeken gewoon een ander plekje op. In het bergachtige achterland hoef je daar meestal niet lang naar te zoeken. De bevolking is supervriendelijk en gastvrij. Als we op hun erf komen om te vragen of we onze jerrycans mogen vullen, is de kans groot dat we meer dan alleen water krijgen. Dat zijn altijd de beste herinneringen aan een Avantareis.

We vliegen heen en reizen over land terug naar Nederland.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1090,- €899,- * Dit is een all-in prijs * Bij boeking voor 01-07-2024
Reiscode
24-KMA-195_CHA
Vertrek
10-08-2024
Reisduur
14 dagen
Bestemming
Albanië Kroatië Montenegro
Reisleider
Robert Bakker

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!