Reisleider

Jan-Job Joosse

Kenmerken
Een zomerse mix van relaxed en actief

De Algarve is de zuidelijkste provincie van Portugal, met een schitterende kust aan de Atlantische Oceaan. Langs de kustlijn vinden we hoge kliffen, moeilijk bereikbare strandjes en interessante grotten. Kaap Sint Vincent bij de kliffen van Atalaia, het meest zuidwestelijke puntje van Europa, gold in de middeleeuwen als het einde van de wereld. Bij Ria Formosa is een waddengebied te vinden, waar je kunt wandelen, mountainbiken of kanoën en kans hebt om dolfijnen te zien.

In het natuurpark Arrabida iets ten zuiden van van de Portugese hoofdstad Lissabon kijken we van grote hoogte over de oceaan. In deze omgeving willen we een mooie wandeling gaan maken.
Lissabon is een superleuke stad, die we ook (kort) willen bezoeken.

De Extremadura is een dunbevolkte, ongerepte Spaanse regio die aan midden-Portugal grenst. Dit gebied staat bekend om de mooie natuur, maar is toch het minst toeristische deel van Spanje. Dat vinden wij maar vreemd en helemaal niet erg! We kunnen hier prima kamperen, wandeltochten maken in NP Monfragüe, fietsen of een mooie stad zoals Mérida of Badajoz bezoeken.

Op deze reis komen we in zowel Spanje als Portugal in gebieden waar 99% van de toeristen die in deze landen komen, niet vanaf weet. Eenzame streken in prachtige berggebieden met knusse stadjes, verlaten dorpen en mooie stuwmeren waar we na een dag wandelen en reizen in af kunnen koelen. Zonder dat er verder een mens te bekennen is. Als dat geen luxe is?!

We vliegen retour op Spanje/Portugal.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1249,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-PEX-140
Vertrek
18-07-2024
Reisduur
14 dagen
Bestemming
Portugal Spanje
Reisleider
Jan-Job Joosse

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt