Reisleider

Korjan Slagboom

Kenmerken
Voel je een vrijbuiter!

Al sinds de beginjaren is Noorwegen de meest populaire Avantabestemming. Vele honderden Avantareizigers gingen je voor. Dit is natuurlijk ook het ideale land voor een echte Avanta-kampeerreis. Na Rusland en IJsland is Noorwegen het meest ongerepte land van Europa. Houd je van de natuur en van het buitenleven, dan is dit een topbestemming. Neem de Hardangervidda: de grootste hoogvlakte van Europa vol bergmeren, vergezichten, sneeuwresten en rendieren (en het meest zuidelijke gebied waar we arctische planten en dieren vinden). Of de vele, stuk voor stuk schitterende fjorden. Een fjord is een diepe inham in de bergachtige kust, uitgesleten door een gletsjer. De steile wanden en het blauwe water in de diepte vormen een indrukwekkend en adembenemend geheel.

Ook al staan activiteiten in de natuur centraal tijdens deze reis,  waarschijnlijk gaan we ook wel even een van die eeuwenoude staafkerkjes in: houten kerkjes die zo’n duizend jaar weer en wind overleefd hebben. Wandeltochten, een dag fietsen, met de trein langs de fjorden, kano’s huren om zelf het water op te gaan – het hoort allemaal tot de mogelijkheden.

We maken onze eigen maaltijden klaar in de kampkeuken en eten die lekker op bij een knetterend kampvuur dat we eigenlijk elke avond weer aanleggen. En dat smaakt goed na weer een dag in touw geweest te zijn! We noemen natuurlijk maar een paar dingen, maar je gaat veel zien en doen. Zowel rondreizend als tijdens één van de wandelingen die we onderweg maken.

Evt. vertrek op vrijdagavond. We reizen heen en terug over land. Dit is een all in-reis, dus int. overtochten, vervoer en maaltijden zijn allemaal inbegrepen.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1190,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
23-NZV-113
Vertrek
15-07-2023
Reisduur
14 dagen
Bestemming
Noorwegen Zweden
Reisleider
Korjan Slagboom

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt