Reisleider

Peter van der Zwan

Kenmerken
Een zonnig en bergachtig begin van de zomer

Een reis naar zonnige, zuidelijke streken! We rijden naar Zuid-Frankrijk waar we volgens Avantatraditie het eerste weekend op de prachtig gelegen boerderij van Wim en Addy (die elkaar ooit tijdens een Avantareis ontmoetten) doorbrengen.

We steken de Pyreneeën over, het ruige gebergte op de grens van Frankrijk en Spanje. Hier kunnen we o.a. gaan wandelen, canyoningen of raften in één van de kloven die het gebergte doorsnijden. In de glooiende, groene heuvels van Baskisch en Noord-Spanje is het ook echt genieten, tijdens een van de schitterende wandeltochten of op onze kampeerplek. We komen in afgelegen dorpjes in het binnenland met witgekalkte huisjes, robuuste kerkjes en oude mannetjes op het dorpsplein in de schaduw van de sinaasappelbomen. Een andere dag rijden we tussen olijfboomgaarden of door rotsachtig gebied.

We reizen dwars door het Noord-Spaanse gebergte naar Portugal. We komen nu in een deel van Portugal dat een en al natuur is, dus ideaal Avantaterrein. Wellicht bezoeken we ook nog een stad als Porto. En omdat je aan de Portugese kust goed kunt golfsurfen, nemen we de tijd voor een middagje op de plank (voor de liefhebbers, uiteraard).

Het is op en top zomer tijdens de reis, dus we bivakkeren lekker in de buitenlucht en slapen geregeld aan een stuwmeertje onder de sterrenhemel (als je liever in een binnentent slaapt – ook prima!). We maken er natuurlijk weer een afwisselende reis van, maar plannen de reis zoals gewoonlijk niet van tevoren van a tot z.
We vliegen terug vanuit midden Spanje.

Check hier in welke gevallen er sprake kan zijn van een brandstoftoeslag.

€1150,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-SPOR-105
Vertrek
06-07-2024
Reisduur
14 dagen
Bestemming
Frankrijk Portugal Spanje
Reisleider
Peter van der Zwan

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt