Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
Zuid-Europa en noordelijk Afrika; een zomerse combinatie!

Zomer met Avanta! Dit is zo’n heerlijke road trip waar Avanta bekend om staat. Met onze busjes rondzwerven door mooie en afgelegen streken, zonder vaststaand programma en met mooie kampeerplekjes voor het uitzoeken. Hoewel Spanje een populair vakantieland is, zul je tijdens deze reis merken dat er in grote delen van het land maar weinig toeristen komen.
In het zuiden van Spanje zie je veel Moorse invloeden, vooral in rijk versierde gebouwen in steden als Sevilla en Granada. Met de naam ‘Moren’ worden moslims van niet-Europese afkomst aangeduid, voornamelijk Arabieren en Noord-Afrikaanse Berbers. Niet verrassend dus dat je deze stijl ook volop terugziet in Marokko.

Dat laatste is een land waar je je geen moment hoeft te vervelen. De Djemaa-el-Fnaa in Marrakech en de souk van Fez zijn adembenemende, wervelende, kleurrijke plaatsen waar je niet weet waar je het eerst moet kijken. De geuren, kleuren en geluiden zijn overweldigend.
Naast de souks en medina’s van de steden is er natuurlijk het platteland. Ook daar is genoeg te doen, zien en beleven. Kamperen bij bergmeren en zwemmen in de Atlantische Oceaan. Adembenemende routes rijden en mooie bergwandelingen maken. Genieten van het schitterende Atlasgebergte, met z’n cederbossen. En als je de Atlas over bent en je in de Marokkaanse Sahara bent aangeland, zie je steeds minder mensen en lig je je ’s nachts in je slaapzak te verbazen over de stilte en de enorme hoeveelheid sterren die je ziet…

Na Marokko varen we weer over om ook Zuid-Portugal nog te bekijken. We maken hier af en toe een mooie wandeltocht, gaan een leuk stadje in, nemen een duik als we lekker water of een mooi rivierstrandje zien en brengen een bezoek aan de Portugese hoofdstad Lissabon. Een verrassende mooie en leuke stad! Tot slot van de reis bezoeken we nog de Extramadura, de Spaanse regio waar weinig industrie is en waar we in prachtige natuurparken komen. Hierna vliegen we vanuit waarschijnlijk Madrid weer naar huis.

€1349,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
24-SMS-172
Vertrek
31-07-2024
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Marokko Portugal Spanje
Reisleider
Ies Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt