Reisleider

Kenmerken
Yes, dit is er weer één. Zo'n Avantareis waar het avontuur vanaf spat!

Centraal Azië werd toegankelijk na de val van de Sovjet Unie. Sommige landen trokken al snel veel reizigers en vooral Kirgizië kon zich verheugen op een toenemend aantal bezoekers. Geen wonder, want het is een zeer boeiend land, maar Oezbekistan en Tadzjikistan zijn dat ook. Een groot deel van de oude Zijderoute loopt bijvoorbeeld door Oezbekistan, en als het over hooggebergte gaat is Tadzjikistan een van de meest vooraanstaande landen in de wereld. Avanta heeft hier verschillende keren rondgereisd, en reisleider Chris is er afgelopen jaar geweest. Hij gaf aan graag meer mensen te willen laten genieten van de grootse natuur, imponerende cultuur en de bevolking van deze relatief onbekende landen.

Samarkand staat sowieso op de to do list van deze reis. Het is een van de oudste steden in de wereld, die op de werelderfgoedlijst is geplaatst om te garanderen dat de tempels, synagoges, moskeeën (die stuk voor stuk kunstwerken zijn) niet verloren zullen gaan. De stad is niet alleen zo indrukwekkend om z’n grootse gebouwen, maar ook om de vele handwerkslieden die er op markten allerlei oude ambachten uitoefenen.

De hoofdstad Tashkent is bekend om iets geheel anders en dat is het metrosysteem. Je bent misschien niet direct geneigd om dit als attractie te zien, maar de 29 stations zijn ontworpen door architecten die er ware kunstwerken van hebben weten te maken. De citadel van Bukhara is een gigantisch fort, in de vijfde eeuw opgetrokken uit aarde. Ook hier kijk je je ogen uit aan de rijke versieringen en architectonische hoogstandjes.
Avanta zou echter Avanta niet zijn als we het bij deze culturele hoogtepunten zouden laten. Oezbekistan is een weids steppeland met een grote diversiteit aan landschappen en een rijk gevarieerde flora en fauna. Al reizend en wandelend door de Turkestan bergketen en het nationale park Chatkal genieten we van fantastische en echt unieke landschappen. Ook leven her en der nog nomadische volken die zich vooral erg graag per paard laten vervoeren, en het jaar rond kamperen in grote ronde tenten.

En dan Tadzjikistan. We kunnen natuurlijk beginnen over het schitterende Hisorfort, maar de overweldigende hoeveelheid ongerepte natuur is hier de grote trekpleister. 95 Procent van het land bestaat uit bergen en de Pamir Highway staat bekend als het mooiste stuk snelweg ter wereld. Al die dalen en pieken, rivieren en meren, bergbossen en alpenweiden maken dit land eigenlijk tot een must voor iedere natuurliefhebber. En dan de Tadzjieken, een stoer volk dat nauw verwant is aan de Afghanen (gelukkig zijn ze wat minder ruzie-achtig dan hun buren…).

Een reis voor de echte Avanturier. Onder leiding van Chris wordt het ongetwijfeld een buitengewoon boeiende belevenis!

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden en overnachtingen.

Voor zowel Oezbekistan als Tadzjikistan hebben we een visum een nodig.

€1650,- Bijkomende kosten €400,-
Reiscode
19-TOEZ-144
Vertrek
20-07-2019
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Oezbekistan
Reisleider

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt