Reisleider

Kenmerken
Op reis met Avanta is heerlijk ontspannen, want we moeten niets en zijn zo vrij als vogeltjes.

Deze reis is ruim twee weken puur avontuur, natuur en cultuur – het type reis waar Avanta al 35 jaar om bekend staat. Wanneer je je huis in de zomer het liefst wilt verplaatsen, zoals veel toeristen dat doen: een douche, een bed, koffie om tien uur, warme maaltijd om zes uur en je buurman tegenkomen – dan is ons advies om deze reis niet te boeken. 😉

We starten waarschijnlijk in Polen en rijden vandaar richting het gebergte van West-Oekraïne, de Karpaten, waar we kunnen mountainbiken of wandelen. Wist je dat het grootste land van Europa geweldig veel mooie natuur heeft? Er stromen machtige rivieren, omzoomd door moerassen en oerbos. In de bergen leven bruine beren, lynxen en wolven.

Vervolgens rijden we door naar Moldavië, een mysterieus en onbekend land, waar bijna geen toeristen komen. Het is één van de armste landen van Europa. Zo zal paard en wagen hier geen uitzondering zijn. Als het lukt brengen we een bezoek aan Trans-Dnjestrië, een ministaatje dat aan de oostkant van Moldavië ligt. In 1991 werd de Moldavische Republiek Trans-Dnjestrië uitgeroepen, maar deze staat wordt niet erkend door de internationale gemeenschap.

Roemenië en Bulgarije zijn geen landen die platgelopen worden door hordes toeristen. Voor ons wildkampeerders is dat ideaal! Mooie kampeerplaatsen voor het oprapen, in een groen dal aan een bruisend beekje bijvoorbeeld. De zomers zijn hier vaak heel warm, dus schaduw en fris water geven een kampeerplekje een vijfsterrenstatus. Ons entertainment bestaat uit afkoelen in de beek, een boer die langskomt op zijn ezeltje met een grote zeis in de hand, een geitenkudde, die al mekkerend het beekje oversteekt. Je weet het nooit en dat maakt Avantareizen zo verrassend en afwisselend.

Als je houdt van wildkamperen, dan houd je van Oost-Europa. Avanta komt hier dus graag en vaak. Deze reis staat in het teken van leven in de vrije natuur, contact met de plattelandsbevolking, en zo nu en dan een bezoek aan een mooie stad.

Hier gaan we onder meer naar Odessa, een Oekraïense havenstad aan de Zwarte Zee. Door de strategische ligging is de stad al vaak het middelpunt van oorlogen en veldslagen geweest, zoals bijvoorbeeld tijdens de Krimoorlog. Onder de stad ligt zo’n 2500 kilometer aan catacomben, waar smokkelaars en partizanen zich schuilhielden. Superinteressant om eens een kijkje in te nemen, maar wel onder leiding van een gids. Er zijn al heel wat mensen verdwaald in dit enorme doolhof.

Boeiende landschappen, prachtige berggebieden, verlaten stranden, eenzame bossen, monumentale stadjes, slaperige dorpjes met oude vrouwen op bankjes langs de weg en kippen op straat, dolfijnen die plots naast je zwemmen in de Zwarte Zee en kampvuren om de muggen te verjagen en je was te drogen. Dwalen door het prachtige Odessa en stiekem vlak langs de grenzen van de Krim rijden… Gewoon Avanta, gewoon twee weken back to basics!

We vliegen retour.

€999,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
19-OEM-140
Vertrek
19-07-2019
Reisduur
15 dagen
Bestemming
Bulgarije Oekraïne
Reisleider

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt