Reisleider

Lisanne Kesselaar

Kenmerken
Drie bergketens in één reis: de Tatra, de Julische Alpen en de Dolomieten

Een actieve kampeerreis! Vanuit Nederland vertrekken we over land, via Duitsland naar het Slowaakse Tatragebergte, maar eerst willen we een bezoek brengen aan Krakau, een prachtig middeleeuws stadje in het zuiden van Polen dat veel heeft meegemaakt.

Vervolgens steken we de grens over naar Slowakije richting het Tatragebergte, onderdeel van de Karpaten en echt supermooi met heldere bergmeren, watervallen en goede wandelroutes. De Slowaken zijn erg trots op dit hooggebergte en je zult zien dat dat terecht is.

Van Slowakije reizen we verder naar Hongarije. Hier willen we ten noorden van Boedapest gaan kajakken bij de zgn. Donauknie, waar de Donau een grote bocht zuidwaarts maakt. Maar ook het Velencemeer is erg geschikt voor een kajak- of kanotocht.

Het volgende land waar we doorheen reizen is Slovenië, een prachtig landje dat ook niet heel bekend is als vakantieland maar dat zijn eigen Alpen heeft. De Julische Alpen zijn minstens net zo mooi als de beroemde bergen in buurland Oostenrijk. Watervallen, grotten, blauwe meren en bruisende rivieren met als achtergrond de machtige bergpieken. Er leven allerlei bijzondere diersoorten zoals gemzen en bruine beren en we kunnen er schitterende wandeltochten maken, mountainbiken of raften.

Machtige bergpieken maar toch weer anders vinden we ook in de Dolomieten. Dit gebergte ligt in het noorden van Italië en is echt schitterend! Deze regio heet Zuid-Tirol en doet met zijn chalets, alpenweiden en grotendeels Duitssprekende bevolking sterk aan Oostenrijk denken. De Dolomieten vormen misschien wel het mooiste gebergte ter wereld en staan op de Werelderfgoedlijst. De kenmerkende steile bergwanden zijn adembenemend en de wandelmogelijkheden uitstekend. We trekken door ravijnen met watervallen en riviertjes, langs helderblauwe meren en steile rotswanden.

Kortom, een prachtige rondreis om uit de sleur van alledag te raken en de accu weer op te laden! Neem op deze reis goed ingelopen wandelschoenen mee, want die zullen zeker van pas komen.
We reizen over land weer terug naar Nederland.

€1090,- Dit is een all-in prijs
Reiscode
22-ELL-168A
Vertrek
28-07-2022
Reisduur
17 dagen
Bestemming
Italië Polen Slowakije
Reisleider
Lisanne Kesselaar

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt