Reisleider

Cor 't Lam

Kenmerken
Een wereldmacht en zijn kleine buur

China is een wereld op zich. Dat realiseer je je pas goed als je gereisd hebt in de woestijnen, de hooggebergten, de koude vlaktes en de jaarrond tropisch hete valleien van dit eindeloos gevarieerde, eindeloos uitgestrekte land. Dus heb je ooit een reis gemaakt over de steppe van Xinjang, zeg dan niet tegen jezelf ‘deze reis boek ik niet, want ik ben al in China geweest’. Dan doe je net zo iets als een Amerikaan die zegt ‘ik ga niet naar Noorwegen, want ik ben al in Europa geweest’ (hij heeft Italië bezocht).

Wat is het unieke van deze Chinareis? Je begint in de hoofdstad Beijing, waar je op het Tiananmenplein overweldigd zult worden door alles wat je daar ziet. Je bent onmiskenbaar in een wereldrijk met een rijke geschiedenis. Dat zie je ook wanneer je in Beijing de Verboden Stad bezoekt en, net ten noorden van de stad, de legendarische Chinese muur. Allemaal toeristische hoogtepunten waar je nu eenmaal niet omheen kunt als je in dit deel van China bent. Maar als we onze tocht voortzetten naar de provincie Liaoning laten we al snel alle Europeanen achter ons. We bezoeken er onder andere de grensstad Dandong, vanwaar de trein vertrekt naar het rijk van Kim (Noord-Korea) dat je vanuit de stad ook ziet liggen. Heel apart om dat gesloten land, waar zoveel vreselijke verhalen over verteld worden, zo te kunnen zien!

In de buurt van Dandong is van alles te doen. Je kan er naar de Tianqiao kloof (een imponerend natuurgebied) en wandelen bij de monding van de Yalurivier (niet naar de overkant zwemmen, want dan ben je in Kimcountry), maar het indrukwekkendst is een tocht over de Hushanmuur die door een prachtig berglandschap loopt en doorgaat tot in de zee. Liaoning is een bijzonder mooie provincie met kleine steden aan de kust en bijna vergeten dorpen in het binnenland. Want hoewel China een stormachtige ontwikkeling doormaakt, kun je het idee krijgen dat grote delen van het platteland maar weinig meekrijgen van de nieuwe welvaart.

Vervolgens varen we een stukje en belanden in Zuid-Korea, in een andere Aziatische wereld vol beleefde mensen. Een weliswaar dichtbevolkt landje, maar alles verloopt er erg ordelijk. Hier kunnen we cultuur op een fantastische manier combineren met natuur. O.a. met een bezoek aan de hoog in de bergen gelegen Seokguramgrot, waar een tempel en grote boeddhabeelden meer dan duizend jaar geleden zijn uitgehouwen in de rotsen. Ook de indrukwekkende Haeinsatempel is gelegen in een fantastisch natuurlijke omgeving.

Dat kunnen we niet zeggen van de Bukchonbuurt in Seoul. Een oud deel van de stad dat volgebouwd is met kleine, erg romantisch aandoende traditionele Koreaanse Hanokhuisjes. Met ongeveer 9,7 miljoen mensen op een oppervlakte van 605,52 km2 is de stad Seoel een van de dichtstbevolkte steden ter wereld. Een bezoek aan het Nationaal Museum van Korea en het oorlogsmemorial mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Kortom: een reis met veel inhoud en afwisseling!

De bijkomende kosten zijn bedoel voor vervoer, de overtocht, maaltijden en overnachtingen.

Voor China is een visum nodig.

€1670,- Bijkomende kosten €600,-
Reiscode
19-KOR-204
Vertrek
05-08-2019
Reisduur
20 dagen
Bestemming
China Zuid-Korea
Reisleider
Cor 't Lam

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt