Reisleider

William Benard

Kenmerken
Het midden en noorden van dit land kennen hierna geen geheimen meer voor jou

Nieuw-Zeeland ligt letterlijk aan de andere kant van de wereld. Je bent er dus ook niet zomaar, maar het is de lange vliegreis meer dan waard. Naar Nieuw-Zeeland ga je om de briljante schoonheid en zuiverheid van de natuur. Het land bestaat uit twee grote en enkele kleinere eilanden. Deze reis begint halverwege het zuidereiland en eindigt bijna 2000 kilometer noordelijker op Cape Reinga. Het aantal verschillende landschappen dat je dan bent doorgereisd kent zijn gelijke niet. Fjorden, alpen, woeste kusten, een groot meer (Taupo), vulkaanlandschappen, lieflijk heuvelland bezaaid met rustieke dorpen en een enkele gemoedelijke stad. En schapen, niet te vergeten. Veel schapen.

In februari is het hier voor ons gevoel augustus en volop zomer. De altijd mooie natuur is dan bijzonder uitbundig en overweldigend.

Je gaat raften op snelstromende rivieren, of zeekajakken, wandelen of een berg beklimmen, zelfs parasailen of parachute springen behoort tot de mogelijkheden voor de liefhebbers. En bovenal gaan we natuurlijk wildkamperen! De ene keer op een strand vol zeeleeuwen en de andere keer in een doodstil bos en dan weer op een weiland bij een Hollandse emigrantenboer die er niets van snapt dat je weer terug gaat naar Nederland.

Het vervelende van zo’n reis is dat je zelf na afloop ook aan het twijfelen slaat of je er zelf eigenlijk niet wilt gaan wonen… Want die rust en zuivere lucht in het land van de Lange Witte Wolk, zoals de Maori’s het noemen, zal je nog heel lang bijblijven. Hoe dan ook: je gaat zoveel andere dingen zien en doen dat je na afloop niet goed kunt bevatten dat dat allemaal maar drie weken heeft geduurd.

De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof en afkoop E.R.). De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, overige vervoerskosten (m.n. brandstof en ferries) en evt. campingovernachtingen.

€2355,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
19-NNZ-24
Vertrek
21-02-2019
Reisduur
21 dagen
Bestemming
Nieuw-Zeeland
Reisleider
William Benard

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt