Kenmerken
Voorjaar op een Grieks eiland. Beleef het in Avantastijl!

Griekenland is een behoorlijk groot land en heeft ook nog eens een groot aantal eilanden. Van die eilanden is Kreta het grootst. En je zult zien dat het echt behoorlijk royale afmetingen heeft. Kreta is te groot om in 8 dagen helemaal te zien en groot genoeg om de beruchte toeristenoorden te vermijden. Dat laatste zullen we dan ook zeker doen! We gaan op zoek naar de lege strandjes, de rustige dorpjes en de afgelegen kampeerplekken. Ondertussen genieten we van het vroege voorjaar en de wilde bloemen die in deze periode overal in bloei staan.

Het bergachtige landschap van Kreta is heel geschikt voor mooie en uitdagende wandeltochten. Zo zijn er verschillende routes die door diepe kloven voeren. Klauterend over grote rotsblokken, in ganzenpas over smalle paadjes, langs grotten en watervallen, kom je uiteindelijk uit bij de zee.

In de omgeving van havenstad Chania zijn de mooiste stranden te vinden. Sommige zijn alleen na een lange wandeling bereikbaar, maar dat is de moeite waard. De azuurblauwe zee en witte stranden met een machtige bergketen op de achtergrond vormen een adembenemend 360 graden uitzicht. Ook de stad Chania zelf, met zijn Venetiaanse en Ottomaanse invloeden, is zeker een bezoekje waard.

Elke ochtend breken we ons kamp af om het ’s avonds weer ergens anders op te slaan. In een boomgaard, aan een strandje, waar we maar een mooi plekje kunnen vinden. Op deze manier zien we zoveel mogelijk van dit mooie eiland en ervaren we het leven op Kreta het best.

De reissom is incl. autohuur (excl. overige vervoerskosten als brandstof, tol, afkoop ER ). De bijkomende kosten zijn verder bedoeld voor maaltijden en evt. overnachtingskosten.

Klik hier voor info over reizen in coronatijd.
Officiƫle reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl.

€995,- Bijkomende kosten €200,-
Reiscode
23-KRE-42
Vertrek
01-04-2023
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Griekenland

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt