Reisleider

Gerben Goedbloed

Kenmerken
Ontdek waarom Avanta graag in Marokko komt!

Het is maar een paar uur vliegen en dan ben je aanbeland in dit fascinerende land van besneeuwde bergen, groene valleien, snelstromende rivieren, oeroude én supermoderne steden, middeleeuws aandoende dorpen, gortdroge woestijnen, Atlantische en Middellandse zeekusten en prachtige bossen. Maar ook schrale steppes waar herders met hun kuddes ronddwalen, eindeloze ongerepte gebieden waar je overal kunt kamperen en een verrassend vriendelijke, gastvrije bevolking.

We gaan van al de genoemde aspecten van dit veelzijdige land iets zien. Reizen door de Atlas en de Sahara, langs de Atlantische Oceaan en struinen door een stad als Marrakech. Als je ’s ochtends in deze stad wakker wordt is dat niet omdat je wekker gaat, maar omdat de imam oproept tot gebed. En wanneer je even later door de smalle straatjes van de souk loopt, worden je zintuigen overweldigd door alle kleurige koopwaar, heerlijke Marokkaanse hapjes, de geuren van zakken vol kruiden en de dynamiek in de leerlooierij.

We nemen tenten mee en reizen door het land met huurauto’s. Daardoor komen we ook op plaatsen waar nauwelijks toeristen komen en leren we het echte Marokko kennen. In deze week loop je door drukke souks en kampeer je in streken waar het superstil is. Drink je zoete muntthee bij een gastvrije familie en maak je met je reisgenoten een simpele lunch klaar langs de kant van de weg. Onderhandel je over de prijs van een souvenir en neem je een duik in een helderblauw meer.

Kortom: een heerlijk land om doorheen te reizen vanwege de veelzijdigheid in het landschap, de vriendelijke bevolking en de exotische cultuur. Een week vol afwisseling dus!

We vliegen retour op Marokko.
De reissom is inclusief autohuur (excl. brandstof en afkoop E.R.). De bijkomende kosten zijn o.a. bedoeld voor maaltijden, evt. overige vervoerskosten (tol) en evt. overnachtingskosten.

€990,- Bijkomende kosten €250,-
Reiscode
24-MASK-237
Vertrek
27-09-2024
Reisduur
8 dagen
Bestemming
Marokko
Reisleider
Gerben Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt