Reisleider

André de Jongh

Kenmerken
Avontuur in het achterland van Armenië

Het spectaculaire bergland van Armenië en de bijzondere, oude christelijke samenleving gaan er samen voor zorgen dat deze reis de perfecte mix wordt van natuur en cultuur.

De lange christelijke geschiedenis van Armenië is terug te zien in de vele oude kerken, kloosters en kathedralen. En als het om spectaculair landschap gaat: net over de grens met Turkije ligt de Ararat, die vanuit Armenië te bewonderen is. De berg is zelfs tot nationaal symbool bestempeld, wat gezien de ligging een beetje merkwaardig aandoet. Wel binnen de landsgrenzen ligt het Sevanmeer, een van de hoogst gelegen meren ter wereld. We kunnen kamperen aan de oevers, een duik nemen in het frisse water en de archeologische vondsten bekijken die tevoorschijn kwamen bij het zakken van het waterpeil. Ook hopen we een bezoek te brengen aan de hoofdstad Yerevan.

Een interessante, afwisselende bestemming dus! Betonnen sovjetflats die in schril contrast staan met de bijzondere middeleeuwse kloosters. En ook gewoon een geweldig outdoorland voor een mooie Avantareis in een regio met ontzettend gastvrije inwoners. Dankzij onze 4×4 auto’s kunnen we overal komen.

Armenië is het hele jaar door een vrij zonnig land met relatief weinig neerslag. Als je een beetje warme kleding meeneemt, is het hier eind oktober erg plezierig rondreizen!

Bekijk onderstaand filmpje dat Coen Wisse maakte van een eerdere Armeniëreis:

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer (huurauto’s), maaltijden en overnachtingen.

Voor Armenië is geen visum meer vereist.

€1090,- €949,- * Bijkomende kosten €300,- * Bij boeking voor 01-06-2024
Reiscode
24-ARM-265
Vertrek
25-10-2024
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Armenië
Reisleider
André de Jongh
Ik meld me aan!