Reisleider

Robbert

Kenmerken
Er zijn niet heel veel reismogelijkheden op het moment, maar gelukkig kunnen we naar Griekenland!

Griekenland is een flink land en heeft ook nog eens een groot aantal eilanden. In totaal heeft het zo’n 15.000 kilometer kust. Tel daar het mediterrane klimaat bij op en de uitkomst is dat iedereen hier wel vakantie wil vieren! De bergen, de overblijfselen uit een ver en bijzonder interessant verleden, de relaxte sfeer en het heerlijke eten zijn extra pluspunten. Wij komen er graag en vaak.

Dit reisje begint in Athene, waar we uiteraard de Areopagus bezoeken. Hier ging Paulus in discussie met de Griekse filosofen. Dit is meestal een drukke plek, maar waarschijnlijk hebben we nu de gelegenheid om hier in alle rust rond te lopen. En dat zullen we op veel plaatsen zo ervaren. Ook de Grieken hebben dit jaar veel inkomsten uit het toerisme misgelopen en zijn blij met onze komst.

Na Athene zetten we koers richting de Peloponnesos. Op dit schiereiland is meer dan genoeg te doen om deze dagen te vullen. Hier ligt Korinthe, de stad waar Paulus op zijn zendingsreizen is geweest en brieven aan geschreven heeft. De oude havenstad Nafplio, die vroeger de hoofdstad van het Griekse koninkrijk was. Nog ouder is de Franchthi grot, die in dezelfde regio ligt en waar archeologen bijna tien jaar lang onderzoek hebben gedaan naar de sporen uit de prehistorie. We kunnen overvaren naar het eiland Hydra, of zelf een bootje huren en naar Dokos varen. Op dit eilandje leven alleen wat Grieks-orthodoxe monniken en een paar schaapherders.

We wandelen door olijfgaarden en over geitenpaadjes, rijden hobbelige paadjes in en komen op idyllische strandjes waar verder niemand is. Eten vers gevangen vis, watermeloen en heerlijk zacht brood gedoopt in lokale olijfolie. Wat ons betreft is er geen betere bestemming om de winter nog even uit te stellen!

Autohuur is bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor brandstof, tol, afkoop ER; maaltijden en evt. overnachtingskosten.

Mocht de reis a.g.v. corona-omstandigheden onverhoopt niet kunnen doorgaan dan ben je in het ergste geval max. €75 euro kwijt en krijg je de rest van je betaalde reissom teruggestort. Lees hier meer: https://www.avantareizen.nl/reizen-in-tijden-van-corona/.

€699,- Bijkomende kosten €250,-
Reiscode
20-GRC-270
Vertrek
12-10-2020
Reisduur
9 dagen
Bestemming
Griekenland
Reisleider
Robbert

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt