Reisleider

Julia Kornet

Kenmerken
Met Avanta naar de 'City of Dreams'

Modelstad van culturen uit alle windstreken. Kruispunt van de wereld. Zo wordt New York vaak getypeerd. Een gigantisch tempo en enorme energie bepalen het ritme van de stad. Stilstaan bestaat niet. Nog steeds arriveren er ieder jaar 110.000 nieuwkomers en New York stelt maar één eis: durf eindeloos te dromen! Dromen zonder grenzen… Als je dat doet, mag je jezelf een New Yorker noemen. Het onmogelijke is hier mogelijk.

Altijd eens naar NYC gewild, maar er nog nooit de tijd voor gevonden? Neem dan deze kans. Ben je ook benieuwd naar de New Yorkers, de Brooklyn Bridge, Manhattan, Times Square (Broadway), het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, High Line-stadspark en het uitzicht vanaf het Empire State Building en het National September 11 Memorial & Museum, plus nog veel meer? Wil je ook eens in zo’n gele taxi zitten en de sfeer van de stad aan den lijve ondervinden? Ronddwalen in de beroemde parken en musea?

Vroeger, tot ver in de 17e eeuw, heette New York Nieuw Amsterdam. Nederlanders hadden op het puntje van Manhattan een nederzetting gesticht en trokken vandaar het land in om handel te drijven met de indianen. Vooral in de Hudsonvallei zijn nog volop sporen te vinden van het Nederlandse erfgoed. Daar gaan we ook zeker het een en ander van zien, want na ons bezoek aan NYC rijden we richting het noorden.

Daar zoeken we de natuur op in de Adirondack Mountains. Je hebt hier prachtige autoroutes, maar uiteraard gaan we dit gebied ook te voet verkennen. Mooie rivieren, omzoomd door bossen in schitterende herfstkleuren, monden uit in heldere meren. We kunnen kayaks huren en over deze meren peddelen. Misschien horen we de bijzondere roep van een parelduiker, of zien we elanden op de oevers. In het water slepen bevers met takken om hun burcht te verstevigen en dartelen otters. Het Adirondack State Park is supergroot en heeft de reiziger talloze kilometers aan wandelpaden, interessante bezoekerscentra en allerlei buitensportmogelijkheden te bieden.

In de Adirondacks zijn talloze watervallen te vinden, maar de meest spectaculaire ‘falls’ die we deze reis gaan zien, zijn ongetwijfeld de wereldberoemde Niagara Falls. Net als New York iets voor op je bucket list, dus je slaat minstens twee vliegen in een klap!

  • De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en overnachtingen.

Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig online is aan te vragen voor ongeveer 20 US dollar. (Ben je echter sinds 2011 in een land als Iran of Jemen geweest dan heb je een gewoon visum nodig en is een ESTA niet mogelijk).

€1099,- Bijkomende kosten €550,-
Reiscode
24-NYF-230
Vertrek
12-09-2024
Reisduur
9 dagen
Bestemming
U.S.A.
Reisleider
Julia Kornet

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt