Reisleider

Nel van Nieuwkoop

Kenmerken
Met Avanta naar de 'City of Dreams'

Nog (2) plaatsen. Modelstad van culturen uit alle windstreken. Kruispunt van de wereld. Zo wordt New York vaak getypeerd. Een gigantisch tempo en enorme energie bepalen het ritme van de stad. Stilstaan bestaat niet. Nog steeds arriveren er ieder jaar 110.000 nieuwkomers en New York stelt maar één eis: durf eindeloos te dromen! Dromen zonder grenzen… Als je dat doet, mag je jezelf een New Yorker noemen. Het onmogelijke is hier mogelijk.

Altijd eens naar NYC gewild, maar er nog nooit de tijd voor gevonden? Neem dan deze kans. Ben je ook benieuwd naar de New Yorkers, de Brooklyn Bridge, Manhattan, Times Square (Broadway), het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, High Line-stadspark en het uitzicht vanaf het Empire State Building en het National September 11 Memorial & Museum, plus nog veel meer? Wil je ook eens in zo’n gele taxi zitten en de sfeer van de stad aan den lijve ondervinden? Ronddwalen in de beroemde parken en musea?

Vroeger, tot ver in de 17e eeuw, heette New York Nieuw Amsterdam. Nederlanders hadden op het puntje van Manhattan een nederzetting gesticht en trokken vandaar het land in om handel te drijven met de indianen. Vooral in de Hudsonvallei zijn nog volop sporen te vinden van het Nederlandse erfgoed.

Naast het grondig verkennen van New York bezoeken we tijdens deze reis ook de hoofdstad Washington D.C. waar we het parlementsgebouw (het Capitool) zullen zien, het Witte Huis, en het Pentagon. Het Pentagon (Amerikaanse ministerie van Defensie) is een merkwaardig vijfhoekig gebouw, waarin tienduizenden mensen werken, dat zo ontworpen is dat elke plaats in het gebouw lopend binnen maximaal zeven minuten te bereiken is.

Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig is aan te vragen voor ongeveer 14 US dollar.

Tussendoor willen we het Amish-gebied bezoeken in Pennsylvania, waar de grootste gemeenschap van de Amish zich bevindt. Je hebt het snel genoeg door als je de regio binnenkomt. Traditioneel geklede mensen die paard en wagen als vervoermiddel hebben, niet aangesloten zijn op het elektriciteitsnet en met ouderwetse apparaten het land bewerken. Een bijzondere cultuur waarbij men bijv. met honderden mensen binnen één dag een grote houten schuur op weet te bouwen (een zogenaamde barn raising). Overal langs de wegen zijn winkels waar hun handgemaakte producten en beroemde lekkernijen te koop zijn. Absoluut interessant om je even in deze cultuur te verdiepen en zeker leuk om het van dichtbij te zien en mee te maken! Check bijv. deze Wikipedia-link. Misschien heb je net zoveel geluk als een Avantagroep een paar jaar geleden: zij mochten na bewezen Bijbelkennis bij hoge uitzondering een dienst van de Amish meemaken.

  • De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en overnachtingen.

Voor de VS is een elektronisch visum nodig (ESTA / reistoestemming) dat vrij eenvoudig is aan te vragen voor ongeveer 14 US dollar.

€990,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
20-NYC-41
Vertrek
27-03-2020
Reisduur
9 dagen
Bestemming
U.S.A.
Reisleider
Nel van Nieuwkoop

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!