Reisleider

Ies Goedbloed

Kenmerken
Er zijn niet heel veel reismogelijkheden op het moment, maar gelukkig kunnen we naar Griekenland!

Let op: nieuwe vertrekdatum! Nog één plaats voor een jongen. Griekenland is een flink land en heeft ook nog eens een groot aantal eilanden. In totaal heeft het zo’n 15.000 kilometer kust. Tel daar het mediterrane klimaat bij op en de uitkomst is dat iedereen hier wel vakantie wil vieren. Natuurlijk geen zomerweer in februari, maar vaak wel heel aardig lenteweer waar het in Nederland meestal nog grauw weer is rond deze tijd.
De bergen, de overblijfselen uit een ver en bijzonder interessant verleden, de relaxte sfeer en het heerlijke eten zijn extra pluspunten. Wij komen er graag en vaak.

We rijden naar Griekenland, al kamperend in verschillende landen.  In Athene bezoeken we uiteraard de Areopagus. Hier ging Paulus in discussie met de Griekse filosofen. Dit is meestal een drukke plek, maar waarschijnlijk hebben we nu de gelegenheid om hier in alle rust rond te lopen. En dat zullen we op veel plaatsen zo ervaren. Ook de Grieken hebben de laatste tijd veel inkomsten uit het toerisme misgelopen en zijn blij met onze komst.

Na Athene zetten we koers richting de Peloponnesos. Op dit schiereiland is meer dan genoeg te doen om deze dagen te vullen. Hier ligt Korinthe, de stad waar Paulus op zijn zendingsreizen is geweest en brieven aan geschreven heeft. De oude havenstad Nafplio, die vroeger de hoofdstad van het Griekse koninkrijk was. Nog ouder is de Franchthi grot, die in dezelfde regio ligt en waar archeologen bijna tien jaar lang onderzoek hebben gedaan naar de sporen uit de prehistorie. We kunnen overvaren naar het eiland Hydra, of zelf een bootje huren en naar Dokos varen. Op dit eilandje leven alleen wat Grieks-orthodoxe monniken en een paar schaapherders.

We wandelen door olijfgaarden en over geitenpaadjes, rijden hobbelige paadjes in en komen op idyllische strandjes waar verder niemand is. Eten vers gevangen vis, watermeloen en heerlijk zacht brood gedoopt in lokale olijfolie. Wat ons betreft een mooie bestemming om de Hollandse kwakkelwinter even te vergeten!

Autohuur is bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn m.n. bedoeld voor brandstof, tol, afkoop ER; maaltijden en evt. overnachtingskosten.

Gepland vertrek: 17 februari.

Mocht de reis a.g.v. corona-omstandigheden onverhoopt niet kunnen doorgaan dan ben je in het ergste geval max. €50 euro kwijt en krijg je de rest van je betaalde reissom teruggestort. Lees hier meer: https://www.avantareizen.nl/reizen-in-tijden-van-corona/.

€700,- Bijkomende kosten €250,-
Reiscode
21-GRC-18
Vertrek
17-02-2021
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Griekenland
Reisleider
Ies Goedbloed

Gegarandeerd vertrek

Ik meld me aan!