snow much fun!

Deze rondreis door het noorden van  Noorwegen, Zweden en Finland was een ontzettend mooie ervaring. Ieder land heeft een compleet ander landschap, maar één ding in overeenkomst: sneeuw en kou. Op deze kou kun je je goed kleden. En de winterse omstandigheden lenen zich uitstekend voor avontuurlijke buitenactiviteiten. Zo hebben we een sneeuwscootertocht in het donker gedaan, een husky-sledetocht en hikes door prachtige natuurparken.

Ons uiteindelijke doel was om met de auto de Noordkaap te bereiken, het noordelijkste puntje van Europa. Je kunt in de winter vanwege de extreme weersomstandigheden alleen op de Noordkaap komen door er in konvooi naartoe te rijden. Met een sneeuwschuiver voor, en een takelwagen achter ons kwamen we op onze bestemming.

Wij zijn uiteindelijk nog noordelijker gekomen dan de Noordkaap zelf. De eigenaar van onze accommodatie bood aan om ons met zijn speedboot over de Barentszsee te varen, zodat we de Noordkaap vanaf het water konden bekijken. Een fantastische ervaring! Onderweg hielden we onze ogen open voor walvissen, zeehonden en papegaaiduikers.

Dit was echt een reis om nooit te vergeten. Van overdag elanden en rendieren spotten tot ‘s avonds het noorderlicht zien en bij een haardvuurtje de dag evalueren. Deze reis had het allemaal!

Met dank aan deelneemster Anjelotte!
Klik hier voor een winterreis door Zweden. Nog een enkele plaats vrij!