Kenmerken
Fietsen en wandelen door de bergdorpen van de Himalaya

Dit is zo’n reis die je het gevoel geeft in een compleet andere wereld te zijn. Alles is zo anders dan thuis, dat je echt weg bent. Niet op vakantie, maar op reis, op avontuur.

De reis begint in New Delhi, de officiële hoofdstad van India, waar je meteen wordt ondergedompeld in het kleurrijke, chaotische straatleven. Tuk tuks, eettentjes waar heerlijke geuren uitkomen, winkeltjes met de meest bijzondere koopwaren… je kijkt je ogen uit. We blijven echter nu niet lang in deze stad, maar nemen al snel de trein richting Nepal.

Gelegen tussen de toppen van de Himalaya en ingeklemd tussen reuzen China en India ligt het bergstaatje Nepal. Klein vergeleken met de buren, maar groots als het gaat om natuur en cultuur. Op een relatief kleine oppervlakte zijn extreme hoogteverschillen te vinden, met daardoor grote temperatuurverschillen tussen laag- en hoogland. Hierdoor is ook de diversiteit in flora en fauna groot.
Dat Nepal meer is dan de bergen van de Himalaya ontdek je in de nationale parken zoals Bardiya en Chitwan, gelegen in de warme subtropische laaglanden. Olifanten, neushoorns, tijgers en nog veel meer exotisch wild houden zich schuil tussen het groen. Hier gaan we op safari, voor de Aziatische variant van ’the Big Five’.

Tijdens een meerdaagse trekking gaan we te voet de bergen in. Steeds hoger, totdat we uiteindelijk uitzicht hebben op het mooiste en indrukwekkendste panorama van Nepal: de pieken van de Himalaya. Een keer vroeg uit bed voor de zonsopkomst is een must, nu je hier toch bent 😉

Met het openbaar vervoer, te voet of op de fiets komen we ook op het platteland. Een groot deel van de Nepalese bevolking leeft van de landbouw. Ze werken met hun buffels op de rijstvelden, sjouwen met de oogst of brengen hun vee naar de stad voor de verkoop. Om zo een inkijkje te krijgen in het dagelijks leven is een mooi onderdeel van de reis.
We bezoeken historische stadjes zoals Patan en Bahktapur, wandelen over het grote Durbarplein in de hoofdstad waar niet minder dan 50 schrijnen en tempels staan, plus het koninklijk paleis. Ook een plaats als Pashupatinath is onvergetelijk. Er staan allerlei gerestaureerde monumenten en overblijfselen van tempels en er tussendoor krioelt het van de apen, die hier hun intrek hebben genomen toen veel van de tempels in verval raakten.

Na ongeveer anderhalve week in Nepal vliegen we met een ‘binnenlandse’ vlucht weer naar Delhi. Naast een bezoek aan enkele bekende hoogtepunten zoals de Taj Mahal en het Rode Fort nemen we nog wat tijd om Delhi en omgeving verder te verkennen voordat we weer terugvliegen naar Nederland.

Lees hier een blogbericht met tips over reizen op grote hoogte.

De bijkomende kosten zijn bedoeld voor vervoer, maaltijden, excursies (waaronder de trektocht) en overnachtingen. Naast de intercontinentale vluchten is een enkele vlucht tussen Delhi en Kathmandu inbegrepen.Voor Nepal en voor India is een visum nodig.

€1849,- Bijkomende kosten €750,-
Reiscode
25-INP-3
Vertrek
10-01-2025
Reisduur
16 dagen
Bestemming
India Nepal
Reisleider
Geerline van den Bosch

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt