Kenmerken
Destination Desert. Een bijzonder Avantuur!

Saudi-Arabië is nog steeds geen alledaagse bestemming, maar de tijd dat je er als westerling alleen binnenkwam door toevallige contacten met een Saudische consul (2004) liggen achter ons. Begin 2020 konden we opnieuw naar dit bijzondere land omdat het de grenzen ook heeft geopend voor andere reizigers dan zakenlui en bedevaartgangers. Niet veel later gingen de grenzen weer dicht vanwege de pandemie. Eind 2021 konden we er weer met een groep enthousiaste reizigers naartoe en inmiddels zijn we er verschillende keren geweest. Saudi-Arabië is nog steeds niet ontdekt door de grote massa en dat alleen al maakt het voor Avanta een aanlokkelijke bestemming.

We hebben zoals gewoonlijk ook voor deze reis geen vastomlijnd programma. De bestemming op zichzelf is eigenlijk al een hoogtepunt, maar de reisleider neemt jullie mee naar een aantal bijzondere hoogtepunten. Om er een paar te noemen:  we brengen in elk geval een bezoek aan het oude centrum van Jeddah, van oudsher de toegangspoort naar Mekka. We overnachten in de Al Waba Crater, gaan naar Kaybar (een verlaten Joodse nederzetting bij een schitterende oase) en natuurlijk kan een bezoek aan Madain Saleh ook niet ontbreken.

De boeiende steden en dorpen en het landschap vol verrassingen zijn op zichzelf al aantrekkelijk voor een reiziger. Maar de gulle gastvrijheid waarmee we overal ontvangen worden maken deze reis pas echt tot een onvergetelijke belevenis. Zo kreeg een groep avanturiers schietles van hun gastheer, werd er een geit voor hen geslacht en klaargemaakt, mochten ze de kamelen van hun gastheer bewonderen en werden zij hartelijk begroet bij de Moskee van de Heilige Profeet, een plaats waar niet-moslims eigenlijk helemaal niet mogen komen. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Saudi-Arabië is het grootste land van het Midden-Oosten, ligt op het Arabisch Schiereiland en heeft een woestijnklimaat. In onze winter is het qua zon en temperatuur een aangename bestemming. Reken overdag op zo’n 25 tot 30 graden Celsius en laat je regenjas gerust thuis. Houd in elk geval rekening met een intensieve reis; Saudi-Arabië is een groot land en we willen er zoveel mogelijk van zien!

Wees er snel bij, want je bent niet de enige dit Saudi-Arabië  ‘van binnen’ wil zien (de vorige reizen waren in korte tijd volgeboekt). Meer lezen? Klik hier en hier voor een paar reisverslagen.

De bijkomende kosten zijn vnl. bedoeld voor vervoer/autohuur, maaltijden en overnachtingen.
Voor Saudi-Arabië is een visum nodig, dat we voor vertrek zullen aanvragen.

De vaccinatieplicht voor Saudi-Arabië is naar verluidt opgeheven sinds april 2022.

€1299,- Bijkomende kosten €450,-
Reiscode
22-DSA-297
Vertrek
05-12-2022
Reisduur
10 dagen
Bestemming
Saudi-Arabië
Reisleider
Albert van Engelenhoven

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt