Reisleider

Ronnie Slabbekoorn

Kenmerken
Een avontuur zoals je dat maar eens in je leven meemaakt.

Dit is bucketlist-materiaal! Een unieke reis, die niet ieder jaar in ons reisaanbod staat. In 2018 een doorslaand succes en daarom plannen we in het voorjaar van 2020 hetzelfde avontuur. Al is avontuur uiteraard niet te plannen, zoals ongetwijfeld weer zal blijken. Het wordt hoe dan ook een onvergetelijke reis.

We gaan op pad met Groenlanders, die ons meenemen op een tocht vol obstakels en ontberingen naar de binnenlanden van Oost-Groenland. De oostkust van Groenland is dun bevolkt en biedt daarom adembenemende ervaringen en indrukken tussen de drijvende ijsbergen. We maken een meerdaagse trektocht, o.a. te voet en met sledehonden, door de meest afgelegen streken van onze planeet.

Een dag of acht zijn we echt in de wildernis en in volledige afzondering.  Sledehonden, sneeuwscooters, harpoenen en iglo’s, we gaan het allemaal meemaken tijdens een trekking door ruig terrein. Deze dingen zijn hier geen voorwerpen uit een stoer jongensboek, maar onderdeel van het dagelijks leven.

Tijdens deze reis zullen we volledig opgaan in het traditionele leven op Groenland.
Na onze aankomst per vliegtuig in Kulusuk vliegen we met een helikopter door naar Ammassalik Island. Vanaf daar gaan we 5 dagen met een hondenslee en lokale gidsen de ijskap op naar afgelegen dorpen en bewoners van een van de mooiste plekken op aarde! Onderweg gaan we ijsvissen, spotten ijsberen en walvissen en genieten van zeer indrukwekkend landschap.

Trekken met een hondenslee is een geweldige manier om zowel het prachtige landschap en de aard van dit geïsoleerde gebied te ervaren. Je krijgt veel mee van de traditionele arctische manier van leven. Zo gaan we op zeehondenjacht en delen de vangst met de sledehonden. Op deze tocht trekken we vanuit Tasiilaq over het eiland Amassalik. We zullen het bijzondere Sermilik ijsfjord bezoeken, en de kleine nederzetting van Tiniteqilaaq waar we bij lokale families slapen.

Deze reis is een avontuur om nooit te vergeten. Vanwege de aard van de reis is het noodzakelijk dat je in goede conditie bent!
I.v.m. het inkopen van vliegtuig- en helikoptervluchten is het aantal plekken beperkt en is het raadzaam snel te boeken.

We vliegen op de heenweg naar IJsland en vervolgens waarschijnlijk binnen een dag naar Groenland (en op de terugweg in omgekeerde volgorde).
De vluchten naar IJsland en Groenland zijn bij de reissom inbegrepen. De bijkomende kosten zijn voor het overgrote deel bedoeld voor de complete tocht op Groenland (± € 1950 p.p.) waarbij overnachtingen en maaltijden zijn inbegrepen; daarnaast zijn deze bedoeld voor de retour-helikoptervlucht van Kulusuk naar Tasiilaq + evt. overige vervoer en verblijf tijdens de reis (waaronder mogelijk korte tijd op IJsland). Uiteraard is een en ander afhankelijk van weersomstandigheden tijdens de reis.

Houd bij het vrij vragen voor de reis minimaal een dag speling voor én na de reis! Eén van de groepen in 2018 raakte ingesneeuwd en kwam dagen later dan verwacht terug in Nederland… De kans dat dat bij jouw reis ook gebeurt is niet heel groot, maar zeker ook niet denkbeeldig.

In principe zijn we acht dagen op Groenland.
– Mocht er sprake zijn van een vertraagde aankomst dan zal er door de begeleidende Groenlanders worden geïmproviseerd zodat we ter plaatse toch een mooi programma hebben.
– Bij vertraging zijn de voorwaarden zo dat er geen restitutie plaatsvindt van gemiste dagen.
– Mocht door overmacht (bijv. weer) het programma in z’n geheel niet kunnen worden afgewerkt dan bedraagt volgens de voorwaarden de restitutie 80% van het excursiegeld van € 1950.

Kortom: dit is een reis waarvoor het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering zeker aan te raden is.

€2150,- Bijkomende kosten €2300,-
Reiscode
20-GRLD-33
Vertrek
03-03-2020
Reisduur
11 dagen
Bestemming
Groenland
Reisleider
Ronnie Slabbekoorn

Gegarandeerd vertrek

Volgeboekt